Τρίωρη στάση εργασίας στα σχολεία της Λακωνίας κήρυξε η ΕΛΜΕ

Mayfair_Club

Για την Παρασκευή 16/3

Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2018 08:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τρίωρη στάση εργασίας στα σχολεία της Λακωνίας κήρυξε η ΕΛΜΕ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίαση της Τρίτης 20/2,  κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας για την Παρασκευή 16/3, από τις 08:00 έως και τις 11:00, στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας. Στόχος είναι η διευκόλυνση της συμμετοχής των μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η ΟΛΜΕ στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο καλούνται να το  δηλώσουν στα μέλη του προεδρείου της ΕΛΜΕ Λακωνίας για να εξασφαλιστεί μίσθωση λεωφορείου, εφόσον υπάρξουν ικανοποιητικές συμμετοχές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους κκ Παναγιώτη Κουμουνδούρο (6978481417), Γιάννη Σταυρόπουλο (6974887378) και Τριαντάφυλλο Ζάβαλη (6944913174).

Σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Λακωνίας αναφέρει τα εξής: «Είναι προφανές ότι τα ιδιαίτερα προβλήματα του χώρου της εκπ/σης δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό, και καμία δικαιολογία δεν μπορεί να σταθεί  απέναντι στην επιλογή  να αντιμετωπιστούν με τη βία οι εκπαιδευτικοί που διεκδικούν  το αυτονόητο: μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς   συνθήκες ζωής και εργασίας. Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι συνάδελφοί μας είναι αυτοί που περισσότερο από τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς,  έχουν βιώσει στο πετσί τους τις πολύχρονες αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της λιτότητας και τις επιπλέον βάρβαρες περικοπές των μνημονιακών χρόνων. Σε ιδιαίτερα ελαστικές συνθήκες εργασίας, κακοπληρωμένοι και με λειψά δικαιώματα, εγκαταλείποντας οικογένειες ή και την ίδια την προσδοκία δημιουργίας οικογένειας, διατρέχουν  τις εσχατιές της ελληνικής επικράτειας για να καλύψουν τις ανάγκες των δημοσίων σχολείων, με την ανασφάλεια και την αγωνία του αν, του πού και του μέχρι πότε θα έχουν δουλειά.

Το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα ανεχθεί  κανέναν εμπαιγμό και καμία παλινωδία, πόσο μάλλον την αναίτια αστυνομική καταστολή και τη βία. Ο αγώνας για μαζικούς διορισμούς ΑΜΕΣΑ και για την επίλυση των σοβαρών εργασιακών προβλημάτων μόνιμων και αναπληρωτών πρέπει να κλιμακωθεί. Το δίκαιο αίτημα για στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης με αύξηση των δαπανών και άμεσους μαζικούς διορισμούς, με τον  αγώνα μας θα γίνει πράξη».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος