Με σταθερή και πολύπλευρη δράση το ΝΠ Πρόνοιας Δ. Σπάρτης (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club

Σε απολογισμό και προγραμματισμό δράσης προέβη ο πρόεδρος Θ. Πατσιλίβας

Σάββατο, 10 Μάρτιος 2018 07:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με σταθερή και πολύπλευρη δράση το ΝΠ Πρόνοιας Δ. Σπάρτης (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση των εργαζομένων του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης με τη  διοίκησή του πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Δ. Σπάρτης. Παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Σπάρτης, Ευάγγελος Βαλιώτης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Αποστολάκος, η πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού, Γεωργία Γαλανοπούλου και η διευθύντρια του Δημοτικού Ταμείου, Γιούλα Κούμαρη.

Θέμα συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων-προσέγγιση και συναντίληψη μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων του ΝΠ Πρόνοιας.  Παρασχέθηκε γεύμα εργασίας σε όλους, που ετοίμασε και επιμελήθηκε ομάδα εθελοντών του ΚΑΠΗ και εργαζόμενοι ΚΑΠΗ.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε και ευχαρίστησε ο πρόεδρος του ΝΠ κ. Θέμης Πατσιλίβας, ο οποίος προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό πεπραγμένων όλων των υπηρεσιών του ΝΠ, τον προγραμματισμό δράσης για το 2018 και φυσικά σημείωσε και τις ελλείψεις προσωπικού.

Πολύπλευρη η δράση του ΝΠ Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας, αφού διαθέτει:
1. Πέντε δομές προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι», που εξυπηρετούν 350 ανήμπορους συνδημότες και καλύπτουν και ανάγκες του τμήματος πρόνοιας, του ΚΑΠΗ, των παραρτημάτων ΚΑΠΗ, συμμετέχοντας ακόμα στις εισηγητικές επιτροπές προγραμματισμού όλων των δράσεων του ΝΠ.

2. Οι τρεις Νηπιακοί Σταθμοί Σπάρτης και Ξηροκαμπίου με εξαίρετες κτιριακές εγκαταστάσεις, πλήρως εξοπλισμένες, με ικανότατο προσωπικό, φιλοξενούν 63 νήπια, με πλήρη πρωινή και μεσημβρινή σίτιση.

3. Το νέο ΚΑΠΗ ΔΕ Σπαρτιατών, πραγματικό στολίδι -από τα καλύτερα της Ελλάδας- υπηρετούν πολύπλευρα περί τους χιλίους ηλικιωμένους, με την αυτοθυσία δύο υπαλλήλων και ομάδας εθελοντών. Το ίδιο και τα παραρτήματά του. Η οργανωτική του επάρκεια με εθελοντές ψυχολόγους, φυσικοθεραπευτές, μουσικούς, εικαστικούς, νοσηλευτές, δασκάλους της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας, χοροδιδάσκαλο, ονυχοπλαστικό, μαζί με το προσωπικό του ΝΠ, στηρίζουν σωματικά, ψυχικά και νοητικά τους ηλικιωμένους, δυναμώνοντας την κοινωνική τους συνοχή.

Το ετήσιο πρόγραμμα, ενημερωτικού, εορταστικού, ψυχαγωγικού περιεχομένου, συμπεριλαμβάνει και οκτώ ημερών ιαματικά μπάνια για 250 ηλικιωμένους και ένα δεκαήμερο θαλασσίων μπάνιων για όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ.

Η αρτιότητα των δομών του ΝΠ, δίνει το δικαίωμα σ’ αυτές να εκπαιδεύουν πανεπιστημιακούς φοιτητές νοσηλευτικής, από Ελλάδα και εξωτερικό, μεταλυκειακούς σπουδαστές ΕΠΑΛ και φοιτητές βρεφονηπιοκόμους.

4. Οι δύο βιβλιοθήκες, Καστορείου και Καρυών, είναι στο δρόμο της οργάνωσης και σε τρεις μήνες, θα εγκαινιαστούν και θα δοθούν προς εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών.

5. Διοικητική και λογιστική υποστήριξη. «Ο μεγάλος ασθενής», όπως χαρακτήρισε το συγκεκριμένο σκέλος ο κ. Πατσιλίβας, που πρόσθεσε: «Και τούτο, από την επιβληθείσα περιοριστική πολιτική των μνημονίων. Μια υπάλληλος “μισιακή” με τον ΟΝΑ, με αυτοθυσία και με την συνδρομή περιστασιακά υπαλλήλου με σύμβαση ορισμένου χρόνου, αντιμετωπίζει το μεγάλο φορτίο εργασιών του ΝΠ”».

Ο πάντα αισιόδοξος και εργατικός πρόεδρος του ΝΠ, αφού ευχαρίστησε τους εργαζομένους,  διοικητικά και διευθυντικά στελέχη, απηύθυνε αίτημα αγωνίας στον δήμαρχο Σπάρτης, για στήριξη γραμματειακή του ΝΠ, με έναν ικανό ακόμα υπάλληλο.

Ο δήμαρχος Σπάρτης, Ευ. Βαλιώτης, εξήρε την πρωτοβουλία του ΝΠ, γι’ αυτόν τον ανθρώπινο δίαυλο επικοινωνίας και συναντίληψης διοίκησης και εργαζομένων. Διαβεβαίωσε διοίκηση και εργαζομένους του ΝΠ, πως, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Με τη συνάντηση αυτή, διοίκηση και υπάλληλοι, αφού επαίνεσαν αυτήν την αλληλέγγυα συνεκτίμηση, ελπίζουν πως «το ταμείο» του έργου του ΝΠ, στο τέλος της πενταετούς θητείας της Δημοτικής Αρχής, θα είναι θετικό.

Δείτε στα παρακάτω video αποκλειστικές δηλώσεις του Θ. Πατσιλίβα στον Λακωνικό Τύπο, καθώς και όσα αναφέρθηκαν στο γεύμα εργασίας

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος