Απορρίφθηκε η ένταξη της Σπάρτης στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ

Mayfair_Club

«Όχι» από τον υπουργό Περιβάλλοντος στο αίτημα του Δ. Σπάρτης - Η απάντηση στον βουλευτή Θ. Δαβάκη

Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2018 12:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απορρίφθηκε η ένταξη της Σπάρτης στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ

Την άρνηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, στο σχετικό αίτημα του Δήμου Σπάρτης να ενταχθεί στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ, εισέπραξε ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ, κ. Θανάσης Δαβάκης.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο κ. Δαβάκης είχε ζητήσει από τον κ. Σταθάκη -καταθέτοντας σχετική αναφορά στη Βουλή- την ένταξη του Δήμου Σπάρτης στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τις ενεργειακές κοινότητες, με τις οποίες προβλέπεται η επιδότηση των οικιακών τιμολογίων για τα νοικοκυριά που διαμένουν σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ως αντιστάθμισμα για την επιβάρυνση που η παρουσία των συγκεκριμένων εργοστασίων προκαλεί στο περιβάλλον των περιοχών αυτών.

Στην απάντησή του, ο κ. Σταθάκης αναφέρει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά μόνο τα νοικοκυριά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης, εξαιρώντας με αυτόν τον τρόπο τον Δήμο Σπάρτης.

Αντιδρώντας σε αυτήν την απάντηση, ο κ. Δαβάκης δήλωσε ότι, «λαμβάνοντας υπ’ όψη την  υψηλή περιβαλλοντική επιβάρυνση που υφίσταται ο Δήμος Σπάρτης, λόγω της γειτνίασής του με τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Μεγαλόπολης, η εξαίρεση των νοικοκυριών που διαμένουν εκεί, παραβιάζει το πνεύμα της συγκεκριμένης ευεργετικής ρύθμισης. Είναι, συνεπώς, απαραίτητο η κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για την ένταξη και των δημοτών της Σπάρτης στη συγκεκριμένη ευεργετική ρύθμιση». Άλλωστε, όπως επισημαίνει ο Λάκωνας βουλευτής, «η διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 26 του Ν. 4513/2018 το αναφέρει ευκρινώς: “Παρέχεται ενίσχυση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, λόγω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από λιγνιτική δραστηριότητα…”

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος