Ξεκίνησε η φύτευση πατάτας από τους νέους αγρότες στην Τραπεζοντή (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club
Κυριακή, 18 Μάρτιος 2018 17:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεκίνησε η φύτευση πατάτας από τους νέους αγρότες στην Τραπεζοντή (ΦΩΤΟ)

Με ευοίωνες προοπτικές ξεκίνησε αυτές της ημέρες η καλλιέργεια της ανοιξιάτικης πατάτας στην Τραπεζοντή Λακωνίας από τους νέους αγρότες της περιοχής, που δηλώνουν αισιόδοξοι για ποιοτική παραγωγή και αυξημένη συγκομιδή. Χρησιμοποιώντας σύγχρονα μηχανήματα, οι αγρότες δραστηριοποιούνται απόλυτα επαγγελματικά, με στόχο ένα ανώτερης ποιότητας προϊόν που θα τύχει αυξημένης αποδοχής από τους εμπόρους.

Οι καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Τραπεζοντής δεν περιορίζονται, όμως, στην πατάτα, καθώς τον προσεχή Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσει η φύτευση ποικιλιών καρπουζιού-πεπονιού, για τα οποία, άλλωστε, φημίζεται η περιοχή της Φάριδος.

Ευχαριστούμε τον Ευστράτιο Βλαχοδημητράκο από την Τραπεζοντή για τις χρήσιμες πληροφορίες και τη χορήγηση του φωτογραφικού υλικού.

Η καλλιέργεια πατάτας
Η ιδιαίτερη ποικιλομορφία της χώρας μας, προσφέρει την ικανότητα να υπάρχει σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους διαθέσιμη φρέσκια ελληνική πατάτα στην αγορά. Η καλλιέργεια της πατάτας πραγματοποιείται στην Ελλάδα σχεδόν όλους τους μήνες του χρόνου, με εξαίρεση στους χειμερινούς γιατί οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. Κύρια χρήση της είναι ως επιτραπέζια, ενώ σε μικρότερη κλίμακα χρησιμοποιείται και ως βιομηχανική για την παραγωγή σνακ.

Μεγαλύτερη έκταση διαθέτει η ανοιξιάτικη καλλιέργεια με 143.000 στρέμματα, ενώ ακολουθεί η θερινή με 132.000 στέμματα. Σημαντική έκταση (79.000 στρέμματα) καλλιεργείται και με φθινοπωρινή πατάτα η οποία φυτεύεται Αύγουστο - Σεπτέμβριο και η συγκομιδή της πραγματοποιείται Νοέμβριο - Ιανουάριο. Η καλλιέργειά της εντοπίζεται κυρίως στην Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Κρήτη, δηλαδή σε περιοχές με ήπιο χειμώνα.

Με συμπληρωματικές πληροφορίες από agronews.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος