«Σεισμός» μετά «πυρκαγιάς» στο 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Mayfair_Club

Επιτυχημένη άσκηση ετοιμότητας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης και φορείς διάσωσης

Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2018 13:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Σεισμός» μετά «πυρκαγιάς» στο 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, η άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2018» στο 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης.

Η άσκηση, που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, αντιμετωπίστηκε ως πραγματικό συμβάν κατάρρευσης κτηρίου και απεγκλωβισμού ατόμων και ακολούθησαν όλα τα επιχειρησιακά στάδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών αναπτύσσοντας πλήρως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό με τις προβλεπόμενες ενέργειες από το υπάρχον σχέδιο:

Αναγγελία, άμεση κινητοποίηση πυροσβεστικών οχημάτων από την πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία, κλιμάκωση με αποστολή περισσοτέρων πυροσβεστικών οχημάτων και συνεργείων διάσωσης από όμορες Πυρ/κες Υπηρεσίες και την συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, καθώς και των Εθελοντικών Οργανώσεων.

Σκοπός της άσκησης ήταν:
- Η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας και η εκπαίδευση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.
- Ο έγκαιρος εντοπισμός δυσχερειών στο συντονισμό και τη συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων (ΠΥ Σπάρτης, Δήμος, ΕΛ.ΑΣ, ΕΚΑΒ, εθελοντικές οργανώσεις).

Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν όλη τη διαδικασία αντιμετώπισης του περιστατικού έκτακτης ανάγκης, ώστε να γνωρίζουν τις ενέργειες που θα χρειαστούν σε ενδεχόμενο πραγματικού γεγονότος.

Την ικανοποίησή του για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής και των σωστικών φορέων, εξέφρασε με δηλώσεις του στον «Λακωνικό Τύπο», ο αναπληρωτής διοικητής της ΠΥ Σπάρτης, Αντιπύραρχος Διαμαντής Τσολομίτης.

Την άσκηση, μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδ. Τζανετέα, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, Γ. Παπαδάκος, εκπρόσωποι του ΚΕΕΜ και της Αστυνομίας Σπάρτης.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος