Μαθητές του Γερακίου στη Γερμανία εκπαιδεύτηκαν στην «πράσινη» καλλιέργεια γης (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club
Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2018 18:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μαθητές του Γερακίου στη Γερμανία εκπαιδεύτηκαν στην «πράσινη» καλλιέργεια γης (ΦΩΤΟ)

Στη Γερμανία ταξίδεψε το Γυμνάσιο Γερακίου προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Γεωργών παιδεία, Start Up Farm: Δεξιότητες για μελλοντικούς Οικο-γεωργούς» και θέμα την εκπαίδευση των μαθητών στην απόκτηση γνώσεων και πρακτικών στην καλλιέργεια γης, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία.

Στη διάρκεια του προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το ΚΕΑΝ, το ερευνητικό ίδρυμα IZES της Γερμανίας, ο Δήμος Ευρώτα, ο Δήμος Murfatlar Ρουμανίας, το Γυμνάσιο Γερακίου και το Γυμνάσιο Andrian V. Radulescu, οι μαθητές των δύο σχολείων παρακολουθούν μαθήματα από εξειδικευμένους επιστήμονες των συνεργαζόμενων φορέων και δουλεύουν ομαδικά για την υλοποίηση εργασιών. Η τελική φάση του προγράμματος όπου θα περιλαμβάνονται η παρουσίαση των οριστικών αποτελεσμάτων κι η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.  

Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Γερακίου συνόδευσαν στο Saarbruecken της Γερμανίας ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Ευρώτα κ. Νίκη Χρ. Μιχαλούτσου. Αμφότεροι συνεχάρησαν τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα και ιδιαίτερα τους μαθητές για την εξαιρετική δουλειά τους κι αναφέρθηκαν στην πρόθεση από την πλευρά του Δήμου να υποστηρίζονται και να προάγονται τέτοιες δράσεις, συνεχίζοντας και το όραμα του τέως δημάρχου Ευρώτα κ. Γιάννη Γρυπιώτη.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος