Λαϊκή αγορά (και) στην πλατεία Σαϊνόπουλου αιτούνται οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου

Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2018 16:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λαϊκή αγορά (και) στην πλατεία Σαϊνόπουλου αιτούνται οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου

Με τη συγκέντρωση 1.100 υπογραφών πολιτών, οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου Σπάρτης υπέβαλαν αίτηση προς τον Δήμο Σπάρτης, προκειμένου να θεσμοθετηθεί η λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Σπάρτης (περιοδικά κι εκ περιτροπής) και στην πλατεία Σαϊνόπουλου, στον Νέο Κόσμο.

Το αίτημα των κατοίκων, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, εντάσσεται «στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης των δημοτών και της ισόρροπης ανάπτυξης των συνοικιών της πόλης». Σύμφωνα με τους ίδιους, «η αποκέντρωση της λαϊκής αγοράς αλλά και η θεσμοθέτηση περισσοτέρων της μιας λαϊκών αγορών είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό μέτρο που έχουν εφαρμόσει με ιδιαίτερη επιτυχία πολλοί δήμοι ανά την Ελλάδα».

Σχόλιο ΛΤ: Η λειτουργία της λαϊκής αγοράς (και) σε άλλα σημεία της Σπάρτης, θα μπορούσε να επιδράσει θετικά ως προς την αποφόρτιση του κυκλοφοριακού που παρατηρείται κατά τις ημέρες Τετάρτη και Σάββατο στο κέντρο της πόλης. Επιπλέον, θα διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό πολίτες που διαμένουν σε συνοικίες ή στα περίχωρα της Σπάρτης και είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου κλπ, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβαση. Πάντως, η -εκ περιτροπής- λειτουργία λαϊκών αγορών σε διαφορετικές τοποθεσίες εφαρμόζεται με επιτυχία και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti