Νέος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής ο Αν. Μαριόλης

Mayfair_Club
Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 13:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέος πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής ο Αν. Μαριόλης

Η Γενική Ιατρική αριθμεί περίπου 3.700 γενικούς ιατρούς, κατέχοντας έτσι τη 2η θέση ανάμεσα σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες στη χώρα μας.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, Ανάργυρος Δ. Μαριόλης, μετά από 11 χρόνια στη θέση του προέδρου της Ελληνικής Επαγγελματικής Ένωσης Γενικών Ιατρών, εκλέχθηκε πρόεδρος στην Ελληνική Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στις 13 Απριλίου 2018, διαδεχόμενος έτσι τον επί πολλά έτη κ. Μποδοσάκη Μερκούρη.

Το επιστημονικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο του κ. Μαριόλη είναι γνωστό, όταν στα πρώτα του βήματα ίδρυσε το 2003 το πρώτο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου στην Ελλάδα, στο Βύρωνα Αττικής, το οποίο αποτέλεσε και παράδειγμα για πολλές μεταρρυθμιστικές αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Ελλάδα. Στη συνέχεια προχώρησε στην αναβάθμιση και ανασυγκρότηση των ιατρικών υπηρεσιών στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μάνη. Έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών σε ιατρικά περιοδικά τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και έχει διατελέσει ομιλητής σε πολυάριθμα συνέδρια.

Έχει λάβει αρκετές βραβεύσεις με αποκορύφωμα τη βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών. Η εκλογή του σε αυτή την καίρια για το μέλλον της Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής θέση συνοδεύτηκε από την υπόσχεση για συνεχή επαγρύπνηση και αγώνα για την αναβάθμιση της ειδικότητας και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος