Στους τελικούς της… Formula 1 η ομάδα του ΓΕΛ Μολάων! (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο του προγράμματος “F1 in Schools”

Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 15:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στους τελικούς της… Formula 1 η ομάδα του ΓΕΛ Μολάων! (ΦΩΤΟ)

«Λάμψη» από Formula 1 για την ομάδα του Γενικού Λυκείου Μολάων «Θοδωρής Καλλιφατίδης», η πρώτη συμμετοχή της οποίας στο διαγωνιστικό σκέλος του προγράμματος “F1 in Schools”, συνοδεύτηκε από μία σημαντική επιτυχία. Η ομάδα 2RT (Renegade’s Racing Team), παίρνοντας μέρος στους προκριματικούς αγώνες (διεξήχθησαν σε Αθήνα και Σέρρες με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα), κατέλαβε την 10η θέση στη βαθμολογία και προκρίθηκε στους ελληνικούς εθνικούς τελικούς που θα διεξαχθούν το τριήμερο 4, 5 και 6 Μαΐου στο “Mall” στο Μαρούσι Αττικής.

Η ομάδα -μοναδική εκπρόσωπος της Λακωνίας- συγκροτείται από πέντε μαθητές του ΓΕΛ Μολάων της Α’ και Β’ τάξης του Λυκείου και συγκεκριμένα τους: Πέτρο Ανδρικόπουλο, Δημήτρη Ευαγγελάκο, Πέτρο Καρούνη, Διονύση Μπιάζη και Μάριο Πρεσεκάν.

Το “F1 in Schools” είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνοδεύεται από διαγωνισμό παγκόσμιας εμβέλειας. Υλοποιείται εδώ και 14 χρόνια σε περισσότερες από 30 χώρες με τη συμμετοχή περισσότερων από 17.000 μαθητών. Στην Ελλάδα είναι η 7η χρονιά που πραγματοποιείται.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μια δραστηριότητα που εκπαιδεύει τους συμμετέχοντες μαθητές στην καλύτερη αντίληψη των φυσικών επιστημών, και δεν αφορά μόνο στην ταχύτητα, όπως θα μπορούσε να θεωρηθεί λόγω της συσχέτισης με τη Formula 1.  Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες, τη φυσική, τα μαθηματικά, την αεροδυναμική, τον σχεδιασμό, εκπονούν επιχειρηματικά πλάνα, εκμεταλλεύονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναζητούν χορηγούς, μα πάνω απ’ όλα συνεργάζονται αρμονικά σε μια ομάδα που θέτει έναν κοινό στόχο και «αναγκάζονται» να αναπτύξουν μια σειρά από δεξιότητες που θα τους είναι απαραίτητες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους αλλά και μετά από αυτές.

Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί να επισκεφτεί την σελίδα της ομάδας Renegade's Racing Team στο Facebook

Με πληροφορίες-φωτο από pakialakonias.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti