Η «Μ. Εβδομάδα» των βανδάλων στο Δημοτικό Σχολείο Αμυκλών! (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 18:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η «Μ. Εβδομάδα» των βανδάλων στο Δημοτικό Σχολείο Αμυκλών! (ΦΩΤΟ)

Στόχος βανδάλων έγινε μέσα στην εορταστική περίοδο του Πάσχα το Δημοτικό Σχολείο  Αμυκλών, καθώς οι άγνωστοι προξένησαν σημαντικές ζημιές σε χώρους της σχολικής μονάδας. Εκπαιδευτικοί και μαθητές που επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες για την επανέναρξη των μαθημάτων ύστερα από δύο εβδομάδας ανάπαυλας, δεν μπορούσαν να πιστέψουν τις εικόνες που αντίκρισαν.

Εκμεταλλευόμενοι την διακοπή δραστηριότητας στον χώρο λόγω εορτών, οι δράστες «τρύπωσαν» από την περίφραξη του σχολείου και εισήλθαν στον προαύλιο χώρο. Στη συνέχεια παραβίασαν τις τουαλέτες μαθητών και εκπαιδευτικών και -με μένος- κυριολεκτικά «ξήλωσαν» νιπτήρες και έσπασαν λεκάνες. Δεν περιορίστηκαν, όμως, μόνο εκεί, καθώς κατέστρεψαν και τις εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών μηχανημάτων που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κτιρίου.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτό το συμβάν ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ και αστυνομικοί μετέβησαν στον χώρο για τη λήψη αποτυπωμάτων, αλλά και καταθέσεων. Στο χώρο βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας και αρμόδιο κλιμάκιο του Δ. Σπάρτης για την καταγραφή των ζημιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου» δεν είναι η πρώτη φορά που το Δημοτικό Σχολείο Αμυκλών βρίσκεται στο στόχαστρο διαρρηκτών-βανδάλων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, οι άγνωστοι δεν φαίνεται να είχαν ως κίνητρο την κλοπή χρημάτων ή αντικειμένων αξίας, αλλά απλώς την πρόκληση φθορών, γεγονός που προβληματίζει.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες και αξιοποιεί κάθε στοιχείο που θα την οδηγήσει στην ταυτότητα των δραστών, σε μια περιοχή που βρίσκεται διαρκώς στο «μάτι του κυκλώνα» της παραβατικότητας…

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti