Στο εδώλιο δύο κτηνοτρόφοι από τον Κότρωνα για την αρπαγή και τραυματισμό κρεοπώλη

Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2018 16:42 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο εδώλιο δύο κτηνοτρόφοι από τον Κότρωνα για την αρπαγή και τραυματισμό κρεοπώλη

Ξεκίνησε η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για τους δύο αδελφούς από τον Κότρωνα Αν. Μάνης, οι οποίοι κατηγορούνται ότι τον Μάρτιο του 2011, απήγαγαν έναν κρεοπώλη που τους χρωστούσε το ποσό των 140.000 ευρώ περίπου (από αγορά κρεάτων), τον κράτησαν όμηρο σε ένα στάβλο και αφού διαπίστωσαν ότι δεν θα έπαιρναν τα χρήματα από τον συνεταίρο του κρεοπώλη, τού έσπασαν τα πόδια με σιδερολοστό.

Την Τετάρτη (18/4), δεύτερη ημέρα της δίκης, ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία και τη Δευτέρα αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης. Η υπόθεση συνδέεται με άλλη που εκδικάσθηκε το 2015, κατά την οποία τρία άτομα από την Αθήνα (οι δύο αστυνομικοί) καταδικάσθηκαν για εμπρησμό των αυτοκινήτων των δύο αδελφών κτηνοτρόφων στον Κότρωνα. Μάλιστα, τότε τα δύο αδέλφια είχαν κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό τον έμπορο, ο οποίος φέρεται να υπέστη τον τραυματισμό από τους δύο αδελφούς εμπόρους.

Κατά τις απολογίες τους οι δύο κτηνοτρόφοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Αυτός που κατηγορείται ότι χτύπησε τον έμπορο, ανέφερε ότι πράγματι υπήρχε οφειλή, αλλά ούτε απήγαγαν, ούτε χτύπησαν το θύμα. Εκτίμησε δε ότι ο παθών ισχυρίζεται τα παραπάνω για να αποφύγει την οφειλή. Ο αδελφός του αρνήθηκε, επίσης, τις κατηγορίες, αναφέροντας πως όλα ξεκίνησαν όταν τους έκαψαν τα αυτοκίνητα τα τρία άτομα από την Αθήνα.  Η Εισαγγελέας πάντως πρότεινε την ενοχή τους, ενώ στην αγόρευσή της κατέστησε σαφές ότι οι δύο κατηγορούμενοι έχουν πράξει αυτά για τα οποία δικάζονται. Νωρίτερα ο παθών ξεκαθάρισε ότι δεν κινήθηκε δικαστικά ή με άλλο τρόπο εναντίον των κατηγορουμένων γιατί μετά το περιστατικό, θύτες και θύμα συμφώνησαν πως ό,τι συνέβη θα έληγε εκεί.

Πηγή πληροφοριών: Εφημερίδες «Ελευθερία» και «Θάρρος»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα