Ψήφισμα του ΔΣ Σπάρτης για την απώλεια του Άγγελου Δεληβορριά

Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2018 15:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ψήφισμα του ΔΣ Σπάρτης για την απώλεια του Άγγελου Δεληβορριά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σπάρτης συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη 25 Απριλίου, μετά την είδηση του αδόκητου θανάτου του  Άγγελου Δεληβορριά, ο οποίος είχε ανακηρυχθεί και επίτιμος δημότης Δήμου Σπάρτης.

Σε ανακοίνωση-ψήφισμα που εξέδωσε το ΔΣ Σπάρτης αναφέρονται τα εξής:

«Αφοσιωμένος ερευνητής της Ελληνικής αρχαιολογίας, ακάματος πανεπιστημιακός δάσκαλος, ο Άγγελος Δεληβορριάς υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα των γραμμάτων και των τεχνών, ένας οραματιστής του Ελληνικού Πολιτισμού.

Μια από εκείνες τις σοβαρές και ενθουσιώδεις φυσιογνωμίες της Ελληνικής Επιστημονικής Κοινότητας, το όνομα του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Σπάρτη, αφού είχε αναλάβει την έρευνα του Ιερού του Αμυκλαίου Απόλλωνος στη Σπάρτη, που μελετούσε συστηματικά για χρόνια.

Καθηγητής  του Πανεπιστημίου Αθηνών  στην έδρα της Ιστορίας της Τέχνης  και Ακαδημαϊκός στην έδρα  Αρχαιολογίας – Μουσειολογίας και επί σαράντα ένα χρόνια διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, σε ένδειξη πένθους και ελαχίστου φόρου τιμής, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος, ως ακολούθως:                                                           

ΨΗΦΙΣΜΑ
1. Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή  συλλυπητήρια του Δημάρχου  και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.
3. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.
4. Να επιδοθεί  το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος,  να  αναρτηθεί  στην ιστοσελίδα του δήμου και να δημοσιευθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης μας».

Διαβάστε σχετικό θέμα εδώ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

lakonikos.gr diakopes

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος