Ολλανδοί μαθητές και εκπαιδευτικοί έζησαν τη σπαρτιατική φιλοξενία! (ΦΩΤΟ)

Η υποδοχή στο 1ο ΓΕΛ Σπάρτης

Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2018 15:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ολλανδοί μαθητές και εκπαιδευτικοί έζησαν τη σπαρτιατική φιλοξενία! (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς και εφέτος το Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα  ανταλλαγής μαθητών με θέμα «Education, culture and every day life in Greece an Hollands (Εκπαίδευση, πολιτισμός και καθημερινή ζωή στην Ελλάδα και στην Ολλανδία)», το οποίο υλοποιείται από το 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης σε συνεργασία με το Λύκειο Christelijk του Veenendaal της Ολλανδίας εδώ και 13 έτη (από το 2005).

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 17 Απριλίου, η διευθύντρια, οι καθηγητές, οι γονείς και οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Σπάρτης υποδέχτηκαν στον χώρο του σχολείου και στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης ομάδα 26 μαθητών και τεσσάρων καθηγητών από το Λύκειο Christelijk της πόλης Veenendaal της Ολλανδίας.

Σε μια λιτή τελετή υποδοχής μαθητές και εκπαιδευτικοί γνωρίστηκαν και αντάλλαξαν δώρα και στη συνέχεια δοκίμασαν εδέσματα που ετοίμασαν οι γονείς των μαθητών μας.

Την Τετάρτη 18 Απριλίου, η ομάδα των Ολλανδών επισκεπτών ξεναγήθηκε στον Μυστρά, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή επισκέφθηκαν την Ολυμπία και την Μεσσήνη.  

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Σπάρτη οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από την Ολλανδία φιλοξενήθηκαν από τις οικογένειες των μαθητών και των εκπαιδευτικών  του 1ου ΓΕΛ Σπάρτης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας, να ανταλλάξουν πληροφορίες για τον τρόπο ζωής τους, την εκπαιδευτική ζωή και το εκπαιδευτικό σύστημα, να εξοικειωθούν με τη νοοτροπία, τις συνήθειες και τον τρόπο σκέψης των δυο λαών.  Επίσης, επισκέφθηκαν τους χώρους  του σχολείου και παρακολούθησαν μαθήματα μιας διδακτικής ώρας δικής τους επιλογής, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές ψυχαγωγίας και χαράς κατά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Η φιλοξενούμενη ομάδα αναχώρησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ενώ πολύτιμες και αξέχαστες είναι οι εμπειρίες,  οι γνώσεις αλλά και οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Σπάρτης κατά την παραμονή των Ολλανδών συμμαθητών τους στη Σπάρτη.
Tο φετινό πρόγραμμα της επίσκεψης των Ολλανδών μαθητών υποστηρίχθηκε από τη  διευθύντρια του σχολείου, Γεωργία Κυριακοπούλου και τον Σύλλογο Διδασκόντων.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος, Ιωάννης Καχριμάνης, Παναγιώτης Ράλλης και  Μαρία Δεμοιράκου ευχαριστούν τους γονείς των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για  το ενδιαφέρον και  την εμπιστοσύνη τους καθώς και την θερμή ανταπόκριση τους και την έμπρακτη προσφορά τους. 

Ευχαριστούν  επίσης τους μαθητές για την άψογη συνεργασία και συμπεριφορά τους.

Τέλος,  οι υπεύθυνοι καθηγητές  ευχαριστούν:
1. Την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας για την προσφορά αναμνηστικών
2. Τον διευθυντή και την υποδιευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου
3. Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Σπάρτης, για την προσφορά δείπνου  και τη γενικότερη συμπαράστασή του.
4.  Επιχειρήσεις της Σπάρτης για την ευγενική προσφορά τοπικών προϊόντων.
5. Τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σπάρτης
6.  Την κ. Δήμητρα Καπετανέα  για τις συμβουλές και την καθοριστική  και πολύπλευρη υποστήριξή της.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti