Δημιουργείται κυνηγετικό σκοπευτήριο sporting στη Σελλασία!

Mayfair_Club

Με πρωτοβουλία του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης

Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2018 16:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δημιουργείται κυνηγετικό σκοπευτήριο sporting στη Σελλασία!

Για μία ακόμη φορά ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης σε συνεργασία με το Σκοπευτικό Όμιλο Σπάρτης προχωρούν σε μια καινοτομία, καθώς βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την δημιουργία κυνηγετικού σκοπευτηρίου sporting. Προσεχώς η εκπαίδευση των κυνηγών-μελών θα πραγματοποιείται στο κυνηγετικό σκοπευτήριο Σελλασίας.

Στο νέο χώρο του σκοπευτηρίου, που δρομολογείται ύστερα από αγώνα και εργασία δύο ετών περίπου, θα προσομοιάζεται η κίνηση όλων των θηραμάτων-πτηνών και θηλαστικών- και έτσι ο κυνηγός θα εκπαιδεύεται στον προσφιλή τύπο του κυνηγίου που ασκεί.

Μάλιστα, στο εν λόγω σκοπευτήριο sporting, θα λαμβάνουν χώρα πρακτικά σεμινάρια, τα οποία θα έχουν ως πρωταρχικό στόχο την ασφαλή και ορθή χρήση του κυνηγετικού όπλου και κατ´ επέκταση την αποφυγή ατυχημάτων με τραγικές συνέπειες. Παράλληλα, ο κυνηγός, μέσα από τη βιωματική εκπαίδευση, θα μάθει να χρησιμοποιεί σωστά το όπλο, αποφεύγοντας τη σπατάλη, τον άσκοπο τραυματισμό του θηράματος, αλλά και την απώλεια του σε κάποιες περιπτώσεις.

Σε αυτή την προσπάθεια, έχουν γίνει προσπάθειες ώστε η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου να σταθεί αρωγός, συμβάλλοντας οικονομικά και διαθέτοντας το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της για την εκπαίδευση των κυνηγών μελών σε θέματα όπως: Βιολογία και αναγνώριση των θηραμάτων, οι γραπτοί και άγραφοι νόμοι του κυνηγίου, δράσεις και έργα των κυνηγετικών οργανώσεων, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, κ.α.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το κυνηγετικό σκοπευτήριο sporting που θα δημιουργηθεί από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σπάρτης, θα αποτελεί τον ιδανικό χώρο εκπαίδευσης του κυνηγού, όπου με την σωστή καθοδήγηση θα αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες που θα εγγυηθούν την ασφάλειά του και θα του επιτρέψουν με σύνεση και ηρεμία να διαχειριστεί την κυνηγετική του δραστηριότητα.

Οι εγκαταστάσεις του κυνηγετικού σκοπευτηρίου θα είναι διαθέσιμες όλο τον χρόνο για την εκπαίδευση των κυνηγών από ειδικούς και εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Σκοπευτικού Ομίλου Σπάρτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα δράση του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης θα ωφελήσει τα νέα μέλη του που επιθυμούν να μάθουν τα περί του κυνηγίου, ενώ οι παλαιότεροι θα έχουν την ευκαιρία να διδάξουν μέσα από την πολυετή πείρα τους και να διορθώσουν –τυχόν-  σφάλματα, κάτι που δεν είχαν την δυνατότητα να πράξουν στο πεδίο.

Έτσι λοιπόν, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης αναμένεται να παραδώσει ένα μεγάλο και πρωτοποριακό έργο. Η άριστη συνεργασία του Κυνηγετικού Σπάρτης και του Σκοπευτικού Ομίλου της περιοχής αποδίδει καρπούς, με αποτέλεσμα οι κυνηγοί της λακωνικής πρωτεύουσας -σε σύντομο χρονικό διάστημα- να διαθέτουν σκοπευτήριο sporting στο γήπεδο Σελλασίας.

«Ευελπιστούμε οτι μέσα στο 2018 θα το χαρούμε όλοι μας!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυνηγετικός Σπάρτης.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος