Το «ευχαριστώ» αλλά και το «κατηγορώ» του διευθυντή του Δημοτικού Αμυκλών

Mayfair_Club
Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2018 13:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το «ευχαριστώ» αλλά και το «κατηγορώ» του διευθυντή του Δημοτικού Αμυκλών

Αγανάκτηση και προβληματισμός επικρατεί στις Αμύκλες Δ. Σπάρτης, μετά το δεύτερο  (το τελευταίο διάστημα) κρούσμα βανδαλισμών στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού (θέμα εδώ κι εδώ). Με ανακοίνωσή του, ο διευθυντής του σχολείου, κ. Αντώνης Χρ. Κωνστάνταρος, ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων και την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ εμφανίζεται επικριτικός για τη στάση που τήρησαν ορισμένα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Ειδικότερα, ο κ. Κωνστάνταρος αναφέρει τα εξής:
«Μετά και τους τελευταίους βανδαλισμούς στους χώρους της σχολικής μας μονάδας, αισθάνομαι την υποχρέωση να απευθύνω θερμές ευχαριστίες:
- Στην Ελληνική Αστυνομία και ιδιαίτερα στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης,  που με τις άμεσες και στοχευμένες ενέργειες, κατάφερε  σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να εξιχνιάσει και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους ανήλικους δράστες.
- Στο Δήμο Σπάρτης και ιδιαίτερα στον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστο Πλειώτα, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί μας και αποκαταστήσαμε άμεσα τις ζημιές, καθώς και στον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Κονίδη, ο οποίος με προσωπική εργασία αλλά και με το προσωπικό που διέθεσε από τη Δημοτική του Ενότητα, βοήθησε να καθαριστεί άψογα ο χώρος του Σχολείου.
- Τους/τις εργάτες, καθαρίστριες, υδραυλικούς του Δήμου, τεχνίτες και τεχνικούς οι οποίοι υπερέβαλλαν εαυτούς ώστε να αποκαταστήσουν τις φθορές και να αποδώσουν άμεσα τον σχολικό χώρο, χωρίς να χρειαστεί να διακοπούν τα μαθήματα.
- Την τοπική μας εκκλησία και ιδιαίτερα τον π. Ιωάννη Πορφύρη, εφημέριο της ενορίας Αγ. Παρασκευής Αμυκλών, για τα παρήγορα λόγια του και την αμέριστη ηθική συμπαράσταση που μας παρείχε.
- Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυκλών “Η ΝΙΟΒΗ”, για τη δωρεά του ποσού των τριακοσίων (300, 00) Ευρώ για την αντιμετώπιση μέρους των λειτουργικών εξόδων της σχολικής μας μονάδας, αλλά και για την ηθική τους συμπαράσταση.
- Όλους/ες όσοι/ες συμπαραστάθηκαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίσαμε».

Από την άλλη πλευρά, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αμυκλών υπογραμμίζει τα εξής: «Ταυτόχρονα όμως, θέλω να καταγγείλω την προσβλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά ελαχίστων, μετρημένων στα δάκτυλα του μισού χεριού, μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι προσπάθησαν να προπηλακίσουν και να καταλογίσουν ευθύνες στον Διευθυντή και στο Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου. Νόμισαν, οι κύριοι αυτοί, ότι τα προβλήματα λύνονται με απειλές και ύβρεις, μεταθέτοντας τις ευθύνες σε άλλους. Ελπίζω και εύχομαι να έχουν κατανοήσει το λάθος τους και να έχουν καταλάβει ότι το Σχολείο δεν είναι χώρος για τραμπουκισμούς, αλλά χώρος που τα πάντα μπορούν να λυθούν με τη συνεργασία, τον διάλογο και με την ανταλλαγή θέσεων, απόψεων και προτάσεων».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος