Έφυγε από τη ζωή ένας λαμπρός Βατικιώτης

Mayfair_Club

Αντί επικήδειου για τον Χαράλαμπο Ι. Σαραντίτη

Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2018 14:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έφυγε από τη ζωή ένας λαμπρός Βατικιώτης

Με λύπη μάθαμε την παραμονή του Ευαγγελισμού 24 Μαρτίου για τον θάνατο του Αγαπητού μας  φίλου Λάμπη Σαραντίτη. Έφυγε από τη Ζωή ένας Άξιος και δραστήριος Βατικιώτης επιχειρηματίας.

Ο αξέχαστος Συμπατριώτης μας με τον αδελφό του Γιώργο διατηρούσαν στο Πειραιά από τη δεκαετία του 1960 Γραφείο διεκπεραίωσης Τελωνιακών υποθέσεων, εισαγωγής και εξαγωγής εμπορευμάτων. Το 1991 ίδρυσαν την Α.Ε  SARMED με  έδρα τον Πειραιά. Η εταιρία  με Πρόεδρο του Δ.Σ τον Λάμπη Σαραντίτη μεγαλούργησε. Σήμερα μιλάμε για ένα σύγχρονο κέντρο αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων (αυτοκινήτων και άλλων  αγαθών).

Η εταιρία διαθέτει εγκαταστάσεις  στη Μάντρα, Μαγούλα Αττικής και  σε άλλα σημεία του Ελλαδικού χώρου. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις αποθήκευσης,  μεταφοράς και διανομής εμπορευμάτων. Πέρα όμως από την επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα του Συμπατριώτη μας, πρέπει να σταθούμε στον Άνθρωπο Λάμπη Σαραντίτη. Στον καταξιωμένο Συμπατριώτη μας από την Βατικιώτικη Κοινωνία, στον απλό και  καταδεχτικό, στον Άνθρωπο που η ευεργεσία του και το φιλανθρωπικό του έργο είναι μεγάλο, και φυσικά εμείς αδυνατούμε να το καταγράψουμε. Έτσι θα αναφερθούμε μόνο σε κάποια δικά μας, Βαικιώτικα, διότι  πρέπει και οι Νέοι του τόπου μας να γνωρίζουν τους  ευεργέτες Βατικιώτες .

Πέρα από τους πολλούς εργαζομένους Συμπατριώτες μας  στη εταιρία SARMED, η πόρτα του Γραφείου, του αξέχαστου φίλου Λάμπη  στην ακτή Μιαούλη  Πειραιά ήταν ανοικτή και βοηθούσε με αγάπη Βατικιώτη ή άλλον συνάνθρωπο που είχε ανάγκη. Από το 1995 που άρχισε να λειτουργεί το Γηροκομείο ¨ Άγιος Αθανάσιος¨ από την Ενορία  Νεάπολης είχε τη στήριξη του ευεργέτη μας Λάμπη Σαραντίτη, έχοντας διαθέσει και αυτοκίνητο για τις ανάγκες του συγκεκριμένου Ιδρύματος.

Επίσης βοηθούσε οικονομικά για θεραπεία προβλημάτων της  Εκκλησίας Αγίας Τριάδος Νεάπολης, και έστελνε χρήματα  στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιδίας Εκκλησίας για την  ενίσχυση ανήμπορων Συμπατριωτών  μας. Στην  Ενορία Λαχίου με δαπάνη Λάμπη Σαραντίτη  τακτοποιήθηκε πρόβλημα στην Εκκλησία Άγιος Χαράλαμπος.

Η προσφορά του αξέχαστου Λάμπη Σαραντίτη για τα προβλήματα της Ιδιαίτερης μας  πατρίδας τα Βάτικα ήταν  μεγάλη και αποτελεσματική. Με τις παρεμβάσεις του, με τις υψηλές γνωριμίες που είχε, βοήθησε την πορεία για την πρόοδο και ανάπτυξη των Βατίκων.

Ο αποχαιρετισμός του αξέχαστου ευεργέτη Λάμπη Σαραντίτη έγινε από πολύ κόσμο και συμμετοχή πολλών Συμπατριωτών μας την Δευτέρα 26 Μαρτίου στην παραλιακή εκκλησία ¨Κοίμηση Θεοτόκου¨ στη Βούλα Αττικής. Στη Νεκρώσιμη ακολουθία εκτός από τους Ιερείς της τοπικής Ενορίας συμμετείχαν και Ιερείς από την Ιδιαίτερη Πατρίδα, όπως ο Αιδεσιμότατος Παναγιώτης Αρώνης της Ενορίας Νεάπολης και Υπεύθυνος του Γηροκομείου ¨Άγιος Αθανάσιος¨ καθώς και ο Αιδεσιμότατος Διονύσιος Μιχαλέτος της Ενορίας Αγίου Νικολάου, Υπεύθυνος του Κέντρου Παραθερισμού του Ιδρύματος Ανιάτων της Αρχιεπισκοπής Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Τα Βάτικα  θα θυμούνται πάντα τον ευεργέτη τους. Θερμά  Συλλυπητήρια  στην οικογένεια και στα αδέλφια του.

Παναγιώτης Κοκκινάκης

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος