Γιόρτασε το εξωκκλήσι του Μάη-Νικόλα στον Καραβά (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 09:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γιόρτασε το εξωκκλήσι του Μάη-Νικόλα στον Καραβά (ΦΩΤΟ)

Τον Οσιομάρτυρα Νικόλαο το Νέο τον εν Βουναίνοις τίμησε ως είθισται η ενορία του Καραβά. Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στο ξωκλήσι του Μάη-Νικόλα (όπως αποκαλείται στη λαϊκή παράδοση) την Κυριακή 13 Μαΐου, ενώ συνάμα εορτάστηκε κι η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου του Επισκόπου Μύρων Λυκίας.

Αρκετοί κάτοικοι του οικισμού παρευρέθηκαν στη θεία λειτουργία που τελέσθηκε μετά αρτοκλασίας. Όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά προσέφερε άρτο υπέρ υγείας των μελών του Συλλόγου κι όλων των κατοίκων του χωριού, καθώς και μία εικόνα του Αγίου για την κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς της Ενορίας, που πραγματοποιήθηκε μετά τη θεία λειτουργία.

Μετά τη λήξη της θείας λειτουργιάς, ο εφημέριος π. Ηλίας Βουρβουριώτης, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στις εμπειρίες του από το πρόσφατο ταξίδι του στα Ιεροσόλυμα, προτρέποντας τους πιστούς να κάνουν έστω μία φορά στη ζωή τους αυτό το ταξίδι.

Κατόπιν, κάτω από τον πλάτανο, έλαβε χώρα το καθιερωμένο πατροπαράδοτο μικρό πανηγυράκι του συλλόγου με κρασί, σουβλάκια κι αναψυκτικά, προδιαθέτοντας τον κόσμο για το πανηγύρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που έπεται.

Σημειώνεται πως η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου και την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου στις 9 Μαΐου.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

lakonikos.gr diakopes

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος