Προτροπή Αλεξάκου σε τοπικά συμβούλια για σύσταση ομάδων πυρόσβεσης στα χωριά

Mayfair_Club

Στηλιτεύει τη στάση του ΔΣ Σπάρτης

Δευτέρα, 21 Μάιος 2018 14:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προτροπή Αλεξάκου σε τοπικά συμβούλια για σύσταση ομάδων πυρόσβεσης στα χωριά

Την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη συγκρότηση άτυπων πυροσβεστικών ομάδων στα χωριά προτείνει στους προέδρους και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων του Δ. Σπάρτης, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Σπάρτης και επικεφαλής της παράταξης «Ελπίδα», κ. Χρήστος Αλεξάκος. Ο ίδιος καυτηριάζει τη στάση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης για το συγκεκριμένο ζήτημα, κάνοντας λόγο «για πρωτοφανή άρνηση της δημοτικής αρχής να συνδράμει στη συγκρότηση άτυπων ομάδων πυρόσβεσης». Συμπληρωματικά, τονίζει ότι «το συμβούλιο απέφυγε την έκδοση οποιασδήποτε απόφασης» ενώ προσθέτει ότι «παρανόμως δεν την έθεσε (σσ την πρόταση) σε ψηφοφορία ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μοιράγιας κατόπιν παρέμβασης του κ. δήμαρχου».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του προς τα τοπικά συμβούλια, ο Χρ. Αλεξάκος υπογραμμίζει ότι «η καθήλωση μιας πυρκαγιάς, μέχρι την άφιξη της Πυροσβεστικής, δεν χρειάζεται καμία άδεια κανενός, αλλά είναι απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμα, καθήκον και υποχρέωση κάθε πολίτη».

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Αλεξάκου έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι κ. Συνάδελφοι,

1. Επειδή, το Δημοτικό μας Συμβούλιο (συγκεκριμένα οι παρατάξεις των κκ. Βαλιώτη, Αργειτάκου και Κουμουνδούρου), για λόγους που αδυνατώ, ειλικρινά, να κατανοήσω την ορθότητά τους, απέφυγε την έκδοση οποιασδήποτε απόφασης - παρανόμως μάλιστα δεν την έθεσε σε ψηφοφορία ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μοιράγιας κατόπιν παρέμβασης του κ. Δήμαρχου - ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΩ, εάν Εσείς κρίνετε ότι μπορείτε και πρέπει να συγκροτήσετε άτυπη Πυροσβεστική Ομάδα όπως έγινε στο Καστόρειο, να προχωρήσετε - για να καλυφθεί η άστοχη αυτή παράλειψη του Δημοτικού μας Συμβουλίου - στην άμεση συγκρότησή της, απευθυνόμενοι, για οδηγίες, στη μόνη προς τούτο αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης. Στη συνέχεια να απευθυνθείτε στον Κύριο Δήμαρχο, καλώντας τον να μεριμνήσει, όπως οφείλει και υποχρεούται, για την άμεση κάλυψη των δαπανών που απαιτούνται για την προμήθεια των δώδεκα τουλάχιστον, πυροσβεστήρων σκόνης (των 12 κιλών έκαστος) και, αν ο Κύριος Δήμαρχος αδρανήσει (όπως απεύχομαι), με οποιαδήποτε πρόφαση ή δια της σιωπής του, Σας προτείνω να απευθυνθείτε στους συντοπίτες Σας εκείνους, που έχουν πληγεί λιγότερο από την κρίση που μαστίζει την κοινωνίας μας, όπως έγινε στην περίπτωση του Καστορείου. Αυτό Σας συνιστώ να κάνετε, αφού το Δημοτικό μας Συμβούλιο, αν και εισήγαγα νομίμως και νομοτύπως την πρόταση αυτή, δεν έλαβε, ως όφειλε και υποχρεούτο, απόφαση και προκάλεσε, όπως βασίμως πληροφορούμαι, την εύλογη απορία πλειάδος συνετών και συμφωνούντων συμπολιτών μας.

2. Τέλος, αγαπητοί Συνάδελφοι, για να πεισθείτε ότι πρέπει να δράσετε αμέσως για την προστασία των χωριών Σας, ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ότι:

Η καθήλωση μιας πυρκαγιάς, μέχρι την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την κατάσβεσή της, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ, αλλά είναι ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΚΑΘΗΚΟΝ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ κάθε πολίτη και για αυτό ΣΑΣ ΚΑΛΩ να υιοθετήσετε την πρότασή μου. Σε κάθε περίπτωση, η οποιαδήποτε απάντησή σας θα είναι ευπρόσδεκτη».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος