Ευρεία σύσκεψη των Λακώνων αγροκτηνοτρόφων με «φόντο» το δεκαήμερο Πανελλαδικής δράσης

Mayfair_Club
Τρίτη, 22 Μάιος 2018 15:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ευρεία σύσκεψη των Λακώνων αγροκτηνοτρόφων με «φόντο» το δεκαήμερο Πανελλαδικής δράσης

Στο πλαίσιο απόφασης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) να συμμετάσχει στο αγωνιστικό δεκαήμερο Πανελλαδικής δράσης στα τέλη Ιουνίου που ανακοίνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ), το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας οργανώνει ευρεία σύσκεψη την Κυριακή 27 Μαΐου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας (Αγ. Νίκωνος 124, Σπάρτη).

Ο σύλλογος καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να παρευρεθούν στην σύσκεψη.  

Τα θέματα που θα συζητηθούν, σύμφωνα με τον σύλλογο, είναι:
«- Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι και θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωσή τους και τη δυνατότητά τους να συνεχίσουν να παράγουν.
- O προγραμματισμός των δράσεις του συλλόγου για το επόμενο διάστημα, ώστε να εμποδιστούν τα σχέδια και οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συνεχίζει απο εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στο πλαίσιο τις ΚΑΠ και τις ΕΕ».

Αναλυτικά, ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας αναφέρει τα εξής: «Ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν θα είναι σκληρός και επίμονος, δεν θα λυθεί σε μια κινητοποίηση όσο μαζική και πετυχημένη και αν είναι. Χρειάζεται καλύτερη οργάνωση μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και δυνάμωμα της συμμαχίας με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους ώστε ο αγώνας μας να γίνεται πιο αποτελεσματικός και να έχει προοπτική.

Συνάδελφοι,

Αν δεν υπήρχε η ΟΑΣΠΠ, οι άλλες Ομοσπονδίες και οι Αγροτικοί Σύλλογοι, αυτό το οργανωμένο αγροτικό κίνημα που εκφράζεται μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ), δεν θα γίνονταν κινητοποιήσεις φέτος και δεν θα είχαμε καταφέρει να αποσπάσουμε τις δεσμεύσεις από το υπουργείο σχετικά με το ακατάσχετο των 15.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και να ανακόψουμε τα χειρότερα μέτρα που είχε η κυβέρνηση δρομολογήσει για αύξηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και επιβολή πράσινου τέλους στο νερό. Άλλωστε, πριν 2 χρόνια κερδίσαμε μέσα από τους αγώνες μας εμείς οι αγροτοκτηνοτρόφοι το αφορολόγητο που θέλουν τώρα να το πετσοκόψουv.

Είναι ξεκάθαρο οτι με οργάνωση και επιμονή και αγώνα, μαζικούς και δραστήριους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Είναι ευθύνη και υποχρέωση όλον μας.

Όλες και όλοι στη σύσκεψη…»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος