Σε πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας για απόρους και φέτος η Λακωνία

Οι παροχές, οι δικαιούχοι και οι συμμετέχοντες φορείς

Τετάρτη, 23 Μάιος 2018 13:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας  για απόρους και φέτος η Λακωνία

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου/Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας συμμετέχει εκ νέου στο πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους άπορους (ΤΕΒΑ – FEAD).

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει Εθνικά Συστήματα μέσω των οποίων διανέμονται στους απόρους τρόφιμα ή/και Βασική Υλική Συνδρομή, καθώς επίσης και δραστηριότητες σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή δωρεών τροφίμων.

Το ΤΕΒΑ στηρίζει επίσης συνοδευτικά μέτρα για την ενδυνάμωση και υποστήριξη των ωφελούμενων(εξατομικευμένη προσέγγιση, συμβουλευτική, διαχείριση οικογενειακού προϋπολογισμού, δραστηριότητες για τα παιδιά).

Το ΤΕΒΑ στοχεύει στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, ενισχύει την κοινωνική ένταξη και προάγει την κοινωνική συνοχή.

Στην Ελλάδα ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ είναι οι αποδέκτες του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους:
- Τρόφιμα (αμυλούχα προϊόντα, γαλακτοκομικά προϊόντα, είδη οπωροπωλείου, είδη παντοπωλείου, είδη κρεοπωλείου) μακράς διαρκείας και φρέσκα καθώς και ειδικά τρόφιμα για βρέφη).
- Είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής (είδη οικιακού καθαρισμού, είδη προσωπικής υγιεινής, παιδικά είδη/βιβλία, παιχνίδια, βρεφικός εξοπλισμός ).

Για την υποστήριξη των ωφελούμενων του προγράμματος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου - Συντονιστής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης  Λακωνίας εκπόνησε και υπέβαλλε προς έγκριση από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή Αίτηση Χρηματοδότησης  / Τεχνικό Δελτίο Πράξης  στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018 -2019, για την Κοινωνική Σύμπραξη της  Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ  προϋπολογισμού  962.614,40 ευρώ με αριθμό ωφελούμενων 6.647 άτομα.

Η συμμετοχή των πολιτών είναι ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος μέσω της ένταξης τους στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.  

Στην Κοινωνική Σύμπραξη ΠΕ Λακωνίας συμμετέχουν οι Δήμοι Σπάρτης, Ευρώτα, Μονεμβασίας, Ανατολικής Μάνης και Ελαφονήσου και οι ακόλουθοι κοινωνικοί φορείς: η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης, η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, Βοήθεια στο σπίτι ΙΜΜΣ, το Ίδρυμα περιθάλψεως χρονίως πασχόντων «ο Άγιος Παντελεήμων» - Άσυλο Ανιάτων, το Ίδρυμα περιθάλψεως ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες «ο Άγιος Χαράλαμπος» στην Ελίκα Δ. Μονεμβασίας, το  Εκκλησιαστικό Ίδρυμα βρεφών και νηπίων «ο Άγιος Βασίλειος» ΙΜΜΣ, τo Εκκλησιαστικό Ίδρυμα βρεφών και νηπίων «Παναγία η Χρυσαφίτισσα» ΙΜΜΣ, το Γηροκομείο Σπάρτης, η Διάσταση Κοινωνική Επιχείρηση και ο Σύλλογος «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα