Αρχικό «όχι» στην πεζοδρόμηση του παραλιακού μετώπου Γυθείου (VIDEO)

Το ΔΣ Αν. Μάνης θα λάβει την τελική απόφαση για την πρόταση επιχειρηματιών της πόλης

Τετάρτη, 23 Μάιος 2018 17:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αρχικό «όχι» στην πεζοδρόμηση του παραλιακού μετώπου Γυθείου (VIDEO)

Την απόφαση να αποσύρει το θέμα που αφορούσε πρόταση εννέα επιχειρηματιών για μερική πεζοδρόμηση του παραλιακού μετώπου Γυθείου, έλαβε κατά πλειοψηφία στην πρόσφατη συνεδρίασή της, η Δημοτική Κοινότητα Γυθείου. Η πρόταση είχε μεταβιβαστεί από τον Δήμο Αν. Μάνης στην ΔΚ και προβλέπει απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, επί της παραλιακής οδού Τζ. Τζαννετάκη (στο τμήμα από κατάστημα «90 Μοίρες» έως κατάστημα «Γρηγόρη»), στο διάστημα από 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου και κατά τις ώρες από 8:30΄ το βράδυ έως 2:00 τα ξημερώματα.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γυθείου, κ. Ιωάννης Μπελεγρής, εισηγήθηκε την απόσυρση του θέματος, καθώς όπως είπε, το έργο δεν είναι ώριμο να υλοποιηθεί, εφόσον δεν έχει εκπονηθεί μελέτη από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αν. Μάνης για τη συγκεκριμένη κυκλοφοριακή ρύθμιση.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση, εφόσον πραγματοποιηθεί η πεζοδρόμηση, θα προκύψουν προβλήματα στην προσέγγιση του λιμανιού, ενώ επισημάνθηκε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν συμβαδίζει με το master plan του Δήμου Αν. Μάνης. Επιπλέον, υπογραμμίστηκε ότι το εναλλακτικό επιχείρημα για διοχέτευση της κυκλοφορίας στην παράλληλη (της Τζ. Τζαννετάκη) οδό Τζανήμπεη Γρηγοράκη, δεν θα αποφέρει καρπούς, καθώς εκτιμάται ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι εφικτό να απορροφήσει τις αυξημένες ανάγκες κυκλοφορίας της περιοχής. Αντίστοιχα, στην πρόταση για την  περιφερειακή οδό Ακούμαρου, τονίστηκε ότι ο εν λόγω δρόμος έχει χαρακτηριστεί δασικός και -ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο- χρησιμοποιείται συχνά για ανάγκες της πυρόσβεσης, καθώς στο απευκταίο σενάριο πυρκαγιάς, η δίοδος θα αποκλειστεί. Επίσης, ο δρόμος είναι ανηφορικός, με πολλές στροφές και κακής ποιότητας οδόστρωμα.

Συμπληρωματικά, το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Γυθείου, κ. Βασίλης Κοιλάκος, σημείωσε ότι η οδός Τζ. Τζαννετάκη είναι ένας δρόμος που εξυπηρετεί της ανάγκες κίνησης για υπηρεσίες όπως η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το Λιμεναρχείο και το Κέντρο Υγείας Γυθείου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι για το θέμα δεν έχει υπάρξει προηγούμενη διαβούλευση με τον Εμπορικό Σύλλογο Γυθείου.

Πάντως, το θέμα θα συζητηθεί και κατά την αποψινή (σσ Τετάρτη 23/5, 8:00 μμ) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Μάνης, το οποίο αναμένεται να λάβει και την τελική απόφαση.

Δείτε όλη τη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Γυθείου στο παρακάτω video του MANI NEWS

Φωτο: Tripinview από ομάδα «ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ» (FB)

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti