Νέες εκλογές από τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κυριών Σπάρτης «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

Τετάρτη, 23 Μάιος 2018 15:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέες εκλογές από τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κυριών Σπάρτης «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

ΠΡΟΣ
Τα Μέλη του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κυριών Σπάρτης «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

Αγαπητές φίλες,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θεώρησε υποχρέωσή του να σας ενημερώσει για όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και άπτονται του κύρους του Συλλόγου.

Σας γνωρίζουμε ότι μετά τις Αρχαιρεσίες (εκλογές) της 5ης Φεβρουαρίου 2018 δεν προέκυψε νόμιμο Διοικητικό Συμβούλιο για το Γηροκομείο μας, σίγουρα όχι από δική μας ευθύνη.

Δυστυχώς διορίστηκαν άτομα κατά παράβαση των Καταστατικών και του Συλλόγου και του Γηροκομείου. Με τις παρεμβάσεις αυτές γίνεται προσπάθεια να αφαιρεθούν από τον Σύλλογο μας προνόμια που του έχει παραχωρήσει το Κράτος αναγνωρίζοντας την σπουδαία φιλανθρωπική του δράση. Όπως γνωρίζετε ο Σύλλογος είναι και αναγνωρίζετε «Σύλλογος Ιδρυτής του Γηροκομείου Σπάρτης ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» από το Βασιλικό Διάταγμα σύστασης του Ιδρύματος γιατί προσέφερε μεγάλη κινητή (χρήματα) και ακίνητη περιουσία που του ανήκε για να δημιουργηθεί το Γηροκομείο. Τιμώντας λοιπόν η πολιτεία την γενναιόδωρη αυτή πράξη του Συλλόγου, του παραχώρησε το προνόμιο της πλειοψηφίας στη διοίκηση του Ιδρύματος. Έτσι από τη σύστασή του μέχρι σήμερα, το Γηροκομείο διοικείται από πενταμελές Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τρείς (3) Κυρίες Μέλη του Συλλόγου με ισάριθμες αναπληρωματικές οι οποίες αναδεικνύονται πάντοτε με εκλογές της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου και δύο (2) μέλη με ισάριθμα αναπληρωματικά τα οποία διορίζονται από τον εκάστοτε Νομάρχη, σήμερα Περιφερειάρχη. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή έχουν διορισθεί από την Περιφέρεια τρία (3) μέλη τακτικά και πέντε (5) αναπληρωματικά κατά παράβαση και καταστρατήγηση των οριζομένων από τα καταστατικά και του Γηροκομείου και του Συλλόγου. Υποχρέωση μας είναι να μην δεχτούμε τις παρεμβάσεις αυτές, που σκοπό έχουν να αποξενώσουν τον Σύλλογο από το Γηροκομείο και να αντιδράσουμε δυναμικά και αποτελεσματικά. Για αυτό αποφασίσαμε να προβούμε σε νέες εκλογές για την ανάδειξη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου, σύμφωνα με τους όρους του Καταστατικού του Συλλόγου, οι οποίες θα γίνουν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που ορίστηκε στις 29 Μαΐου 2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 6μ.μ. στην αίθουσα του Γηροκομείου.

Εκεί θα γίνει ευρύτερη ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν.

Να γνωρίζετε ότι όλες είμαστε απαραίτητες και δεν πρέπει να λείψει καμία.

Όλες λοιπόν θα δώσουμε ζωντανό και ηχηρό παρόν στη Συνέλευση για να εκτελέσουμε το χρέος μας. Μη ξεχνάμε ότι: Χάρη στο Σύλλογο υπάρχει το Γηροκομείο το οποίο, με τη συνεχή οικονομική και ηθική συνδρομή του Συλλόγου, επί μισό και πλέον αιώνα
προσφέρει ασφαλές καταφύγιο σε εκατοντάδες αδύναμους και εγκαταλελειμμένους συμπατριώτες μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος
Χριστίνα Χαρίδα – Λαμπρινού

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti