Επίτιμος δημότης Σπάρτης ανακηρύσσεται στις 29/5 ο Μητροπολίτης Ευστάθιος

Mayfair_Club

Δ. Σπάρτης: «Λαμπρό παράδειγμα ιεράρχη με τεράστιο έργο»

Παρασκευή, 25 Μάιος 2018 13:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επίτιμος δημότης Σπάρτης ανακηρύσσεται στις 29/5 ο Μητροπολίτης Ευστάθιος

Ύστερα από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Απριλίου 2018,  ο Δήμος Σπάρτης θα πραγματοποιήσει μία σεμνή τελετή ανακήρυξης του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιου σε επίτιμο δημότη Σπάρτης. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Μαΐου και ώρα 12:00 μμ  στην αίθουσα «Φιλιππόπουλος» του Πνευματικού Κέντρου Δ. Σπάρτης.

Όπως επισημαίνει ο Δ. Σπάρτης «ο σεβασμιώτατος  από την αρχή της ενθρόνισής του μέχρι και σήμερα αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ιεράρχη, με τεράστιο έργο.

Απόδειξη αυτoύ τα ευαγή ιδρύματα της Μητροπόλεως:
- Το Άσυλο Ανιάτων στη Σπάρτη
- Ίδρυμα Περίθαλψης ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στη Σπάρτη
- Γηροκομείο στη Νεάπολη Βοιών
- Γηροκομείο στην Ελίκα
- Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι
που βοηθούν στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την απάλυνση του ανθρώπινου πόνου».

Ο Δ. Σπάρτης προσθέτει για τον κ. Ευστάθιο ότι είναι «μεγάλη η προσφορά του και στα νέα παιδιά καθώς συνετέλεσε και βοήθησε τα μέγιστα  για την ίδρυση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ καθώς και δύο βρεφονηπιακών σταθμών, έναν στη Σπάρτη και έναν στη Μονεμβάσια και καθιέρωσε από το 1995 τις μαθητικές καλοκαιρινές κατασκηνώσεις στην Ταϋγέτη και τις κατασκηνώσεις για ΑΜΕΑ στη Νεάπολη».

Καταλήγοντας, ο Δήμος Σπάρτης επισημαίνει ότι «θα προβεί στην κίνηση αυτή ως ένδειξη αναγνώρισης της εξέχουσας προσωπικότητας και του πνευματικού, κοινωνικού και φιλανθρωπικού του έργου».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος