Αναβάλλεται το συλλαλητήριο της Σπάρτης για τη Μακεδονία!

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019

Λόγω μεγάλης συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος

Πέμπτη, 14 Ιούνιος 2018 16:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναβάλλεται το συλλαλητήριο της Σπάρτης για τη Μακεδονία!

Την απόφαση για αναβολή διεξαγωγής του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 18/6 στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή. Ο λόγος είναι η οργάνωση μεγάλου συλλαλητηρίου από την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στην πλατεία Συντάγματος των Αθηνών. Όπως αναφέρουν οι συντονιστές του σπαρτιατικού συλλαλητηρίου προκρίθηκε η θέση της ενίσχυσης του αθηναϊκού συλλαλητηρίου, στο οποίο αναμένεται αυξημένη συμμετοχή Λακώνων. Έτσι, το συλλαλητήριο της Σπάρτης αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία που θα οριστεί προσεχώς.

Η σχετική ανακοίνωση με τίτλο «Οι Λάκωνες δυναμώνουν το Συλλαλητήριο της Αθήνας» έχει ως εξής:

«Πριν από 10 ημέρες μια ομάδα αποτελούμενη από ανθρώπους με αληθινή αγάπη για την Ελλάδα μας, μπροστά στον εμφανή κίνδυνο παραχωρήσεως της ιστορίας, της γλώσσας και του ονόματος της Μακεδονίας σε μια γείτονα χώρα που τα διεκδικεί, αποφάσισε να ευαισθητοποιηθεί και να ενώσει τη φωνή της με όλους τους Έλληνες που διαμαρτύρονταν για το ίδιο θέμα.

Με την συναίνεση και ευλογία του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, ο οποίος δέχθηκε να εκφωνήσει και την κεντρική ομιλία, ως φορέας ενότητας του λαού, την αρωγή και συμπαράσταση τοπικών φορέων, των αποστράτων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, επιστημονικών, πολιτιστικών συλλόγων, της ομογένειας και απλών πολιτών πορευθήκαμε προς την υλοποίηση του Συλλαλητηρίου.

Απώτερος σκοπός να εκφραστεί μέσω αυτού η βούληση των Λακώνων για το σοβαρότατο θέμα της Μακεδονίας.

Ένας δεύτερος σκοπός ήταν η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσεως της κυβερνήσεως. Δυστυχώς μας πρόλαβαν τα ραγδαίως εξελισσόμενα γεγονότα.

Η συντονιστική επιτροπή για το Συλλαλητήριο της Σπάρτης από την πρώτη στιγμή βρισκόταν σε επικοινωνία με την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, που διοργάνωσε τα μεγάλα Συλλαλητήρια στην Ελλάδα για τις ενέργειες που έπρεπε να πραγματοποιηθούν.

Η εισήγησή τους πλέον είναι να αναβάλλουμε το Συλλαλητήριο στη Σπάρτη, αλλά να συνεχίσουμε τον αγώνα στην Αθήνα και να βρεθούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε στο Σύνταγμα το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 σε μια ειρηνική διαμαρτυρία».

Για το σκοπό αυτό όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθύνονται στον κ. Νικόλαο Μηνακάκη στο τηλ. 6949 692338 για περισσότερες πληροφορίες.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος