Επίσημα στην εποχή της ΣΔΙΤ η Πελοπόννησος (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019

Έπεσαν οι υπογραφές για τη διαχείριση απορριμμάτων παρά τις δικαστικές εκκρεμότητες - Τατούλης: «Εγγυητής του μεγαλύτερου έργου στη χώρα η Περιφέρεια»

Πέμπτη, 14 Ιούνιος 2018 17:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επίσημα στην εποχή της ΣΔΙΤ η Πελοπόννησος (ΦΩΤΟ-VIDEO)

«Μεγάλη και ιστορική στιγμή για την Πελοπόννησο» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την υπογραφή του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, σημειώνοντας ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου απέδειξε ότι αποτελεί τον εγγυητή του μεγαλύτερου έργου στη χώρα αυτή τη στιγμή». Πάντως, την ίδια στιγμή παραμένουν οι δικαστικές  εκκρεμότητες και διεκδικήσεις οικοπέδων όπου πρόκειται να δημιουργηθούν οι μονάδες επεξεργασίας των απορριμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία (ΤΕΡΝΑ), που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης 14/6 στην Τρίπολη, παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, ο κ. Τατούλης, πρόσθεσε ότι «με το έργο αυτό εκπέμπουμε το συμβολισμό ότι με πείσμα, δουλειά, σχέδιο και πίστη στις δυνάμεις μας μπορεί η χώρα να βρει το βηματισμό της».

«Απαλλάσσουμε την Πελοπόννησο από το μεγαλύτερο πρόβλημά της και ανοίγουμε μια νέα οικονομία που έχει ανταποδοτικότητα στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία» τόνισε ακολούθως ο περιφερειάρχης και σημείωσε ότι «αποδείξαμε την εμπιστοσύνη μας στις ελληνικές τεχνικές εταιρείες, οι οποίες αποτελούν τον κύριο φορέα αυτής της προσπάθειας και οι οποίες βελτίωσαν κατά πολύ την ανταγωνιστικότητά τους στη διεθνή αγορά».

Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε, επίσης, τον υφυπουργό κ. Πιτσιόρλα, γιατί -όπως είπε- «εξαρχής πίστεψε το έργο, όλες τις Κυβερνήσεις που το διαχειρίστηκαν, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου από το 2011 μέχρι σήμερα, τους Δήμους, την ανάδοχο εταιρεία και τους πολίτες». Ο ίδιος εξήρε ιδιαίτερα για την καθοριστική τους συμβολή στο έργο τον ειδικό γραμματέα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, κ. Νικόλαο Μαντζιούφα, ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων απουσίαζε στο εξωτερικό και τον Επαμεινώνδα Τολέρη, στέλεχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή και υπήρξε μεγάλη απώλεια για τη χώρα.

Στο κλείσιμο της τοποθέτησής του, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι το έργο των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου απέδειξε στην πράξη ότι «μπορεί να είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους, επιβάλλεται ωστόσο για το συμφέρον των πολιτών να επιτύχουμε τη συνεννόηση, τις συνεργασίες και την αύξηση της αποτελεσματικότητας».

Πιτσιόρλας: «Νέα αντίληψη
για τη χώρα οι ΣΔΙΤ»
Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, από την πλευρά του χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη στιγμή της υπογραφής της σύμβασης και τιμή για τον ίδιο να εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση. «Η απόφαση είναι σωστή και είμαι πεπεισμένος ότι η υλοποίηση του έργου θα δικαιώσει τις προσδοκίες» τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας και σημείωσε ότι «οι ΣΔΙΤ αποτελούν νέα αντίληψη που θα εμπεδωθεί, γιατί η μέχρι τώρα εμπειρία έδειξε ότι τα έργα γίνονται χωρίς υπερβάσεις σε χρόνο και προϋπολογισμό και είναι πλήρως λειτουργικά και σύγχρονα». Ο υφυπουργός δήλωσε ακόμη ότι «το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων θα βελτιώσει τη θέση της Πελοποννήσου στη χώρα και θα ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία την οποία ακολουθεί».  

Απαντώντας στον κ. Τατούλη ο κ. Πιτσιόρλας εξέφρασε την άποψη ότι «δεν είμαστε από δύο κόσμους. Είμαστε από ένα κόσμο και επιβάλλεται να συνεργαστούμε. Υπάρχουν τεράστια περιθώρια συνεννόησης και αν πρυτανεύσει ο κοινός νους θα επιτύχουμε θαύματα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας, ΤΕΡΝΑ, κ. Μανώλης Μαραγκουδάκης χαρακτήρισε το έργο της Πελοποννήσου εμβληματικό, τόσο για την εταιρεία, όσο και για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων στη χώρα. «Χρησιμοποιούμε την αιχμή της τεχνολογίας και πιστεύουμε πάρα πολύ στην εξέλιξη του έργου» δήλωσε τέλος ο κ. Μαραγκουδάκης και ανέφερε ότι «η εταιρεία είναι και θα παραμείνει παρούσα στην Πελοπόννησο και σε άλλα μεγάλα έργα».

Δείτε σχετικό video παρακάτω

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος