«Χτίζει» συνεργασία με Ρωσία η Πελοπόννησος (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club

Στο 2ο Ελληνο-Ρωσικό Φόρουμ συμμετείχε η Περιφέρεια

Παρασκευή, 15 Ιούνιος 2018 10:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Χτίζει» συνεργασία με Ρωσία η Πελοπόννησος (ΦΩΤΟ)

Στο 2ο Ελληνο-Ρωσικό Φόρουμ, που έλαβε χώρα στις 10-11 Ιουνίου στη Χαλκιδική και είναι ενταγμένο στις δράσεις του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2018, συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο φόρουμ, χαιρετισμό απεύθυνε η υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά  και ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού Ρωσίας Rostourism, κ. Sergey Korneev.  Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των ελληνικών περιφερειών, εκπρόσωποι 12 ρωσικών ομοσπονδιών κυρίως υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της Ρωσικής τουριστικής βιομηχανίας όπως επίσης και ο πρόεδρος της Mouzenidis Group κ. Μπόρις Μουζενίδης. Εκπρόσωποι ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και η πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων της Αγίας Πετρούπολης κάλυψαν το σημαντικό γεγονός.

Η αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης κ. Νικολάκου, παρουσιάζοντας τον προορισμό «Πελοπόννησος», έδωσε έμφαση στα ιστορικά και πολιτιστικά γεγονότα και πρόσωπα που συνδέουν τη Ρωσία με την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου με τον Ναύαρχο Χέϋδεν, τον Ιωάννη Καποδίστρια και το Ναύπλιο και τη κοινή θρησκευτική βυζαντινή κληρονομιά, με ειδική αναφορά στην καστροπολιτεία του Μυστρά, στα ασκηταριά και τα μοναστήρια της Αρκαδίας καθώς και τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Κορινθία. Στη συνέχεια ο επιστημονικός συνεργάτης, Σωτήρης Βαρελάς, ανέπτυξε συγκεκριμένα εμπειρικά προϊόντα όπως ο προσκυνηματικός, ο ιατρικός- ιαματικός, ο αθλητικός και ο σχολικός τουρισμός στην Πελοπόννησο για τα οποία η ρωσική πλευρά έχει εκφράσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι b2b συναντήσεις με εκπροσώπους των ρωσικών περιφερειών που ακολούθησαν, όπου συζητήθηκε η δυνατότητα συνέργειας και συνεργασίας στους κρίσιμους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού- αθλητισμού και της ενέργειας. Στόχος των συναντήσεων ήταν η ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων και η υπογραφή συγκεκριμένων μνημονίων συνεργασίας προς όφελος των περιφερειών σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας.

«Η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει δυναμικά την προσπάθεια της για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο, συμμετέχοντας ουσιαστικά σε όλα τα διεθνή φόρα με στόχο τη δημιουργία δικτύων προς όφελος του προορισμού Πελοπόννησος» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος