Προκαταρκτικό βήμα για την κατασκευή της παράκαμψης Σκάλας - Βλαχιώτη!

Mayfair_Club

Μέσω της δημιουργίας νέας γέφυρας του Ευρώτα - Εκπόνηση των αρχικών μελετών του έργου αποφάσισε το Υπουργείο Υποδομών - Δήλωση Στ. Αραχωβίτη

Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2018 16:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προκαταρκτικό βήμα για την κατασκευή της παράκαμψης Σκάλας - Βλαχιώτη!

Θετική εξέλιξη υπήρξε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τις προκαταρτικές μελέτες αναφορικά με το οδικό έργο της παράκαμψης Σκάλας και Βλαχιώτη, με την κατασκευή νέας γέφυρας του Ευρώτα. Έτσι, φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος για ένα έργο που αποτελεί κοινό αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Δ. Ευρώτα και όχι μόνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από τον δημοτικό σύμβουλο Ευρώτα, κ. Ηλία Παναγιωτακάκο, το υπουργείο -δια του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη- εξέδωσε στις 18 Ιουνίου 2018 έγγραφο, όπου αποφασίζονται τα εξής:

1. Η εκπόνηση των προκαταρκτικών Μελετών, από την κοινοπραξία «ΜΟΡΕΑΣ» προς το Ελληνικό ∆ηµόσιο µε σκοπό δωρεάς και χωρίς αντάλλαγµα, προκειµένου αυτές να χρησιµοποιηθούν για την δηµοπράτηση ως ∆ηµόσιων Έργων της παράκαµψης των οικισµών Σκάλας και Βλαχιώτη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και της κατασκευής νέας Γέφυρας του ποταµού Ευρώτα στην υπόψη περιοχή,

2. Ως Προϊσταµένη Αρχή ορίζεται από το υπουργείο η ΕΥ∆Ε / ΚΣΕΣΠ και ∆ιευθύνουσα Υπηρεσία το τµήµα β΄ αυτής.

Η παραπάνω απόφαση κοινοποιείται στους: 1. Γραφείο Υπουργού Υποδοµών και Μεταφορών, 2. Γραφείο Γενικού Γραµµατέα Υποδοµών, 3. Γραφείο Γενικού ∆ιευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδοµών, 4. Παραχωρησιούχος ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε., 5. Κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ.

Αραχωβίτης: «Ένα ακόμα μεγάλο έργο
για τον νομό ξεκινά!»
Ο βουλευτής Λακωνίας, Σταύρος Αραχωβίτης, τους τελευταίους μήνες βρισκόταν σε διαρκείς διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το ζήτημα της παράκαμψης Σκάλας – Βλαχιώτη. Σε δηλώσεις του, μετά τις παραπάνω εξελίξεις, αναφέρει τα εξής:

«Πρόκειται για έργο αναγκαίο για τον νομό μας, την οικονομική του ανάπτυξη και την μετακίνηση των πολιτών. Η ανάγκη αυτή είχε εξάλλου διατυπωθεί έντονα σχεδόν απ όλους τους παραγωγικούς φορείς του νομού στις επαφές που έκανε Κυβερνητικό Κλιμάκιο για τις ανάγκες των εργασιών του πρόσφατου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε την Υπουργική Απόφαση με την οποία γίνεται το αποφασιστικό βήμα κατασκευής της παράκαμψης των οικισμών Σκάλας και Βλαχιώτη και της κατασκευής νέας Γέφυρας του ποταμού Ευρώτα. Έτσι, η Λακωνία θα αποκτήσει στην περιοχή οδικό δίκτυο που θα καλύπτει τις σύγχρονες προδιαγραφές για ασφαλέστερη και ταχύτερη μετακίνηση, όπως και την κατασκευή νέας Γέφυρας καθώς η παλαιά και “γερασμένη” Γέφυρα του 1890 δεν μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στις ανάγκες του νομού μας.

Η ελληνική Κυβέρνηση αποδεικνύει με τον πλέον έμπρακτο τρόπο, όπως και στην περίπτωση του Νέου αρχαιολογικού Μουσείου,  πως αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τα αιτήματα των φορέων και των πολιτών και τις ανάγκες του νομού μας και με συνέπεια τις εξαγγελίες της στο Περιφερειακό Συνέδριο».

Το έγγραφο της υπουργικής απόφασης έχει ως εξής:

35671618 1558098777649033 2564619813909430272 n

35489526 1558099247648986 8997423475383599104 n

35762293 1558099840982260 5588713936359784448 n
Με πληροφορίες από: Ηλίας Παναγιωτακάκος (FB)

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος