Αντίθετοι στη συμφωνία για το Μακεδονικό οι Δαβάκης και Γρηγοράκος (VIDEO)

Mayfair_Club
Τετάρτη, 20 Ιούνιος 2018 18:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αντίθετοι στη συμφωνία για το Μακεδονικό οι Δαβάκης και Γρηγοράκος (VIDEO)

Τη διαφωνία τους με το περιεχόμενο της συμφωνίας για το Μακεδονικό ζήτημα, εξέφρασαν  οι Λάκωνες βουλευτές, Θανάσης Δαβάκης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατά τη συζήτηση της πρόσφατης πρότασης μομφής κατά της Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Θ. Δαβάκης, μεταξύ άλλων, τόνισε:
[…] «Μας δίνουν το δικαίωμα να μιλάμε για τη Μακεδονία μας το αίμα και οι αγώνες των Λακώνων Μακεδονομάχων προγόνων μας. Του Καπετάν Γέρμα (Νικόλαου Τσοτάκου), του Καπετάν Νικηφόρου (Ιωάννη Δεμέστιχα), του Καπετάν Ταΰγετου (Θεοδώρου Μαντούβαλου), του Καπετάν Ματαπά (Μιχάλη Αναγνωστάκου), του Καπετάν Λίτσα (Αντώνη Βλαχάκη), του Λεωνίδα Πετροπουλάκη και άλλων πολλών, όπου “εμείνασι φρουροί – αιώνιοι και σιωπηλοί στα φρούρια της Λευτεριάς, στα Μακεδονικά χωριά”. Εμείς δεν τους ξεχνάμε!»

Δείτε στο παρακάτω video όλη την τοποθέτηση του Θ. Δαβάκη

Γρηγοράκος: «Η συμφωνία βρίθει αντιφάσεων,
ερωτημάτων και ανακριβειών»
Εξάλλου, στο πλαίσιο της ομιλίας του κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, ο Λ. Γρηγοράκος εξέφρασε τους έντονους προβληματισμούς του «για τη δρομολόγηση υπογραφής της συμφωνίας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) χωρίς κανένα συγκεκριμένο σχέδιο και χωρίς ενημέρωση των κομμάτων από τους κυβερνώντες». Κατήγγειλε μάλιστα την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ότι «έδωσε το πράσινο φως στη γειτονική χώρα, μολονότι γνωρίζει ότι τα συμφωνηθέντα ανάμεσα στους δύο Πρωθυπουργούς μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταλυθούν».

Με αυστηρό λόγο ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε ότι «η συμφωνία βρίθει αντιφάσεων, ερωτημάτων και ανακριβειών σε όλες τις κρίσιμες παραμέτρους διευθέτησης των διαφορών με τα Σκόπια».  Ακόμα, υποστήριξε ότι «η Κυβέρνηση απέφυγε να ρίξει άπλετο φως στις θεατές και αθέατες πλευρές του δημοσιονομικού εκτροχιασμού, επιδιώκοντας να έχει την εύνοια του φυσικού και ηθικού αυτουργού της κρίσης, του νεότερου Καραμανλή, τον οποίον κάλεσε να δώσει απαντήσεις από το βήμα της Βουλής τόσο για την δημοσιονομική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνησή του όσο και για το θέμα της συμφωνίας με τη ΠΓΔΜ. Η κρισιμότητα των γεγονότων το επιβάλλει και δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα διέρρευσαν πληροφορίες ότι ο πρώην Πρωθυπουργός προτίθεται να τοποθετηθεί δημοσίως».

Τέλος, ο κ. Γρηγοράκος τόνισε ότι «το Σκοπιανό αντιμετωπίστηκε και αντιμετωπίζεται με μικροκομματικά και επικοινωνιακά τερτίπια ενώ η διαφοροποίηση του κ. Καμμένου, στρέφεται ευθέως κατά της κυβερνητικής συνοχής. Επεσήμανε ότι αν ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ παραμείνει στη θέση που έχει εκφράσει, τότε η Κυβέρνηση δεν διαθέτει τη δεδηλωμένη και η προσφυγή στις κάλπες είναι μονόδρομος για το καλό της χώρας και των πολιτών της».

Δείτε στο παρακάτω video όλη την τοποθέτηση του Λ. Γρηγοράκου

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος