Φίλοι Νέου Μουσείου: Αναγκαια η αποκατάσταση της γέφυρας του Ευρώτα

Mayfair_Club

Με φορείς της Σπάρτης συναντώνται εκ νέου

Πέμπτη, 21 Ιούνιος 2018 14:02 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φίλοι Νέου Μουσείου: Αναγκαια η αποκατάσταση της γέφυρας του Ευρώτα

Στην αντιμετώπιση του χρονίζοντος προβλήματος της Γέφυρας του Ευρώτα, παραπλεύρως του οικοπέδου   του ΧΥΜΟΦΙΞ, όπου θα ανεγερθεί το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης αποφάσισε να εστιάσει την συνέχεια της προσπάθειάς του το ΔΣ του σωματείου Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης σε πρόσφατη συνεδρίασή του.
Όπως εξηγεί το Σωματείο, στο σκεπτικό της απόφασής του αυτής διατύπωσε την άποψη ότι παράλληλα προς το Νέο Μουσείο θα πρέπει να ξεκινήσει και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας με τρόπο σύγχρονο, και συγκεκριμένα με την ένταξη της λωρίδας ανόδου προς Τρίπολη στο εθνικό οδικό δίκτυο με ξεχωριστή γέφυρα από εκείνη της λωρίδας καθόδου, με την οποία και μόνον εξυπηρετείται σήμερα και επί μία εικοσαετία περίπου η κυκλοφορία των οχημάτων  στην Εθνική οδό Σπάρτης Τρίπολης.
 
«Αποτελεί μοναδικό φαινόμενο σε πανελλαδικό, αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως συντελείται σήμερα στην είσοδο της πόλης μας, με αποτέλεσμα αφ’ ενός να έχουν συμβεί αρκετά θανατηφόρα ατυχήματα πάνω στην διπλής κατεύθυνσης στενή γέφυρα και αφ’ ετέρου η σήμανση και η διαδικασία κυκλοφορίας σε τμήμα εθνικής οδού να παραμένει επί τόσα χρόνια εντελώς παράνομη», αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Μάλιστα το ΔΣ του Σωματείου επισημαίνει την αισθητική του τοπίου γύρω από το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, η οποία όπως τονίζει, θα πρέπει να είναι εφάμιλλη του αρχιτεκτονικού οικοδομήματος που θα στεγάσει το νέο Μουσείο.

«Ως εκ τούτου» συνεχίζει «θα πρέπει να επιτευχθεί και η αποκατάσταση της σιδερένιας Γέφυρας που έχει κριθεί διατηρητέα, στο ίδιο ή σε άλλο σημείο, αλλά και η σωστή κυκλοφορία σε συνδυασμό με την ρύθμιση της εισόδου – εξόδου από το νέο Μουσείο, η οποία εκκρεμεί ως μελέτη και αποτελεί το τελευταίο από τα προαπαιτούμενα που πρέπει να πραγματοποιήσει το Υπουργείο Πολιτισμού (ή ο Δήμος Σπάρτης ή η Περιφέρεια Πελοποννήσου) για να προχωρήσουμε στην εκπόνηση της μελέτης του Νέου Μουσείου.
 
Στα πλαίσια, λοιπόν, αυτής της συγκοινωνιακής μελέτης που θα συνδέσει το νέο μουσείο με την Εθνική οδό Σπάρτης Τρίπολης, θα πρέπει να μελετηθεί και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην εθνική οδό με την δημιουργία νέας σύγχρονης γέφυρας στο ρεύμα ανόδου προς Τρίπολη,  σε συνδυασμό με την αποκατάσταση της σιδερένιας Γέφυρας του Ευρώτα  και της αισθητικής του τοπίου γύρω από το νέο Μουσείο».
 
Έτσι, το ΔΣ του σωματείου Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης αποφάσισε την σύγκληση νέας συνάντησης των φορέων της πόλης με θέμα την αποκατάσταση της συγκοινωνιακής τάξης και της αισθητικής του τοπίου στον περιβάλλοντα χώρο του Νέου Μουσείου, προκειμένου να διατυπωθούν οι απόψεις των φορέων της πόλης και να υιοθετηθούν οι απαραίτητες λύσεις για το επίσης χρονίζον μεγάλο αυτό θέμα. Η ημερομηνία και ο χώρος της συνάντησης θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος