Δεν μένει χωρίς πανεπιστημιακές σχολές η Σπάρτη, αλλά

Η πρόταση που προωθεί η διοίκηση του ιδρύματος - Τετ-α-τετ Αραχωβίτη με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Δευτέρα, 25 Ιούνιος 2018 14:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δεν μένει χωρίς πανεπιστημιακές σχολές η Σπάρτη, αλλά

Συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιο Κατσή, είχαν  ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σταύρος Αραχωβίτης και αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του κόμματος. Η επαφή των δύο πλευρών έλαβε χώρα την Παρασκευή 22 Ιουνίου στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη.

Στη συνάντηση, που διήρκησε μιάμιση ώρα, συζητήθηκε διεξοδικά το μέλλον του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, των περιφερειακών σχολών και τμημάτων. Ειδικότερα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προοπτική ενοποίησης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φυσικά στη λειτουργία, αναβάθμιση και ενδυνάμωση των σχολών στη Λακωνία.

Ενόψει των προτάσεων που θα κατατεθούν από το Πανεπιστήμιο προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έγινε σαφές ότι κανένας νομός δεν θα μείνει χωρίς σχολές αλλά -όπως αναφέρθηκε- θα επανασχεδιαστεί η κατανομή τους σε μία λογική βιωσιμότητας και σύνδεσης με τις σύγχρονες παραγωγικές και κοινωνικές ανάγκες.

Επάνω σε αυτή τη λογική υπήρξε ανταλλαγή προτάσεων/ιδεών και συμφωνήθηκε πως στο επόμενο διάστημα, θα εμπλουτιστούν και θα κατατεθούν εγγράφως προς διαβούλευση.

arachovitis prytanis1

arachovitis prytanis2

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti