Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία σε περιοχές του Δ. Μονεμβασίας

Μεγαλύτερο πρόβλημα στη Δημοτική Ενότητα Βοιών - Οι ενέργειες της δημοτικής αρχής για την αποκατάσταση

Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2018 14:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία σε περιοχές του Δ. Μονεμβασίας

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών στη Λακωνία, με αποκορύφωμα τις έντονες βροχοπτώσεις της 26ης και 27ης Ιουνίου 2018, προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Μονεμβασίας και κυρίως στη Δημοτική Ενότητα Βοιών.

Ειδικότερα, από την έντονη και τη συνεχή βροχόπτωση δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στο δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο, καθώς σε πολλά σημεία σημειώθηκαν καθιζήσεις, εκτεταμένες κατολισθήσεις και υποχωρήσεις πρανών αντιστήριξης δρόμων.

Στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών, ο Δήμος Μονεμβασίας θα προβεί  άμεσα σε καθαρισμό οδοστρωμάτων δημοτικών και αγροτικών δρόμων, αποκατάσταση καθιζήσεων, άρση καταπτώσεων καθώς και στην απομάκρυνση φερτών υλικών από τα κανάλια απορροής όμβριων υδάτων.

Σημειώνεται ότι ο Δ. Μονεμβασίας έχει πληγεί και στο παρελθόν από έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως από την έντονη βροχόπτωση στις 6-7 Σεπτεμβρίου 2016, που προκάλεσε πλημμύρες, την ισχυρή νεροποντή στα μέσα Νοεμβρίου του 2017, τη χαλαζόπτωση στις 16/11/2017 στην περιοχή των Μολάων κ.α..

plimmyra neapoli

plimmyra neapoli 2

Φωτο: Νεάπολη – Βάτικα, Σοφία Δουμάνη (FB)

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti