Δυναμική η διαδήλωση για τη Μακεδονία στη Σπάρτη! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μεγάλη η συμμετοχή των πολιτών που φώναξαν συνθήματα κατά της συμφωνίας Ελλάδας-Σκοπίων

Πέμπτη, 28 Ιούνιος 2018 18:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δυναμική η διαδήλωση για τη Μακεδονία στη Σπάρτη! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με συνθήματα όπως «Ελλάς-Ελλάς, ή ταν ή επί τας», «σάς το φωνάζει η Σπάρτη και όλη η Λακωνία, κάτω τα χέρια απ' τη Μακεδονία», τραγούδια όπως το «Μακεδονία ξακουστή», με σημαίες και πανό ανά χείρας όπου αναγράφονταν φράσεις όπως «Λακωνία: Οι Θερμοπύλες της Μακεδονίας», εκατοντάδες Σπαρτιάτες, αλλά και πολίτες από διάφορες περιοχές της Λακωνίας, διαδήλωσαν το απόγευμα της Πέμπτης (28/6) στη Σπάρτη ενάντια στη συμφωνία για τη Μακεδονία.

Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για τις 7:30΄ το απόγευμα μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, από όπου ξεκίνησε η ειρηνική πορεία των διαδηλωτών και μέσω της οδού  Κ. Παλαιολόγου, η πομπή κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Απλοί πολίτες, κρατώντας περήφανα σημαίες της Ελλάδας και του Βυζαντίου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Λακωνίας για τη Μακεδονία και διατράνωσαν την αντίθεσή τους με πάθος, ένταση και πατριωτικό φρόνημα ενάντια στο περιεχόμενο της συμφωνίας, απαιτώντας την απόσυρσή της.

Οι διαδηλωτές όλων των ηλικιών ζήτησαν επιμόνως δημοψήφισμα για τη συμφωνία, με τους  οργανωτές να γνωστοποιούν ότι θα υποβληθεί ψήφισμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ κάλεσαν τον βουλευτή Στ. Αραχωβίτη και την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδ. Τζανετέα να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να εισακουστούν τα αιτήματα των πολιτών σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Επίσης, ζήτησαν από τους βουλευτές Δαβάκη και Γρηγοράκο, «να επιστρατεύσουν κάθε πολιτικό μέσο και εργαλείο που διαθέτουν ώστε να ακυρώσουν εν τη γενέσει της την συμφωνία». Ακόμα, προέταξαν αίτημα στα δημοτικά συμβούλια και των πέντε δήμων της Λακωνίας, «να φέρουν το θέμα προς συζήτηση σε έκτακτη συνεδρίαση τους και να πάρουν σαφή θέση απέναντι στη συμφωνία».

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τους διαδηλωτές να ψάλλουν «Τη Υπερμάχω» και τον Εθνικό Ύμνο, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους όσοι βρέθηκαν στον χώρο. Μπροστάρης ο π. Γεώργιος Μπλάθρας, ο οποίος μαζί με τον π. Αθανάσιο Σπηλιώτη και πλειάδα ιερέων εκπροσώπησαν με υποδειγματικό τρόπο την τοπική Εκκλησία και τις πατριωτικές αξίες και τα ιδανικά που αυτή πρεσβεύει.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Συντονική Επιτροπή Λακωνίας τόνιζε τα εξής: «Καλούμε όλους τους Σπαρτιάτες σε μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας και αντίδρασης στο ξεπούλημα της Μακεδονίας». Πρόσθετε δε τα εξής: «Όλοι μαζί με τις Ελληνικές σημαίες, τα πανό μας και τη φωνή μας να φωνάξουμε δυνατά να ακουσθεί στην Κυβέρνηση ότι οι Σπαρτιάτες και Λάκωνες: Δεν συμφωνούμε. Δεν παραδίδουμε. Δεν αποδεχόμαστε. Οποιαδήποτε συμφωνία αλλοιώσεως της ιστορίας, της εθνότητας και της γλώσσας μας. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti