Καταγγελία των πυροσβεστών της Λακωνίας για «φορτηγά-χάρους»!

Τι ισχυρίζεται η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Λακωνίας

Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2018 12:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καταγγελία των πυροσβεστών της Λακωνίας για «φορτηγά-χάρους»!

Εντολές να παραλάβουν ακατάλληλα φορτηγά οχήματα, που επρόκειτο να ενισχύσουν τον  στόλο των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Λακωνίας, δέχτηκαν οι πυροσβέστες της Λακωνίας, όπως καταγγέλλει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Λακωνίας (ΕΥΠΣ). Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει η Ένωση, τα εν λόγω οχήματα -τα οποία βρίσκονταν στην Κόρινθο- διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σε καλή μηχανική κατάσταση (λόγω ηλικίας), ενώ συμπληρωματικά -όπως τονίζουν- «τα συγκεκριμένα οχήματα - φορτηγά ήταν ακινητοποιημένα,  από 1 έως 2.5 χρόνια λόγο φθοράς ελαστικών που έφτανε στο 90%». 

Σύμφωνα με την ΕΥΠΣ, οι πυροσβέστες δεν δεχτήκαν να παραλάβουν τα φορτηγά -τα οποία χαρακτηρίζουν «χάρους»- και να τα μεταφέρουν στη Λακωνία, αντιθέτως επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους. Τέλος, η Ένωση απευθύνει  ερωτήματα που αφορούν τη σκοπιμότητα παραλαβής και χρήσης των συγκεκριμένων οχημάτων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΥΠΣ, που υπογράφουν ο πρόεδρος, Ευάγγελος Κούλας και ο γενικός γραμματέας, Αθανάσιος Ρασσιάς, έχει ως εξής:

«Οι πυροσβέστες από τη Λακωνία δέχθηκαν διαταγές για να παραλάβουν ακατάλληλα – επικίνδυνα οχήματα προς ενίσχυση του στόλου των Π.Υ και Π.Κ του Νομού μας.

Την 27 Ιουνίου πυροσβέστες από το Γύθειο - Αρεόπολη και Μολάους, βάσει τριών διαταγών  από την ΠΕΠΥΔ Πελοποννήσου μετέβηκαν στην ΠΥ Κορίνθου να παραλάβουν και να οδηγήσουν πυροσβεστικά οχήματα (40 και άνω ετών) προς τις υπηρεσίες τους.

Κατά την παράδοση - παραλαβή οι οδηγοί διαπίστωσαν ότι εκτός, από την όχι καλή μηχανική τους κατάσταση ( λόγω  ηλικίας) ενημερώθηκαν από το γραφείο κίνησης της ΠΥ  Κορίνθου  ότι τα συγκεκριμένα οχήματα - φορτηγά ήταν ακινητοποιημένα,  από 1 έως 2.5 χρόνια λόγο φθοράς ελαστικών που έφτανε στο 90 %.

Οι οδηγοί όταν ρώτησαν ανωτέρους τους, με ποιανού ευθύνη θα βγουν στην κυκλοφορία και θα διανύσουν 200 χιλιόμετρα σε εθνική οδό με τα φορτηγά-χάρους (φθαρμένα ελαστικά έως 90%), θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους αλλά και των αθώων συμπολιτών μας που ταξιδεύουν στους δρόμους, η απάντηση ήταν με ευθύνη του οδηγού.

Κατόπιν τούτου οι οδηγοί δεν δεχτήκαν να παραλάβουν τα οχήματα και επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους.

Ρωτάμε:
- γιατί εκδόθηκαν οι διαταγές για ακατάλληλα προς κίνηση ακινητοποιημένων οχημάτων?
- πως θα χρησίμευαν τα συγκεκριμένα πυροσβεστικά οχήματα στη Λακωνία ενώ η ΠΥ  Κορίνθου τα θεώρει ακατάλληλα και τα είχε θέσει  εκτός λειτουργίας?
- γιατί οι πυροσβέστες να διακινδυνεύσουν να δημιουργήσουν τροχαίο ατύχημα?

ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η ηγεσία θα ασχοληθεί με το θέμα και θα φροντίσει για την ανανέωση του στόλου της Λακωνίας με σύγχρονα και ασφαλή οχήματα».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti