Η Κυβέρνηση στηρίζει Τατούλη για τη δημιουργία περιφερειακής τράπεζας

Mayfair_Club

Τατούλης: «Δημιουργούμε την πρώτη τράπεζα στη χώρα»

Παρασκευή, 13 Ιούλιος 2018 17:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Κυβέρνηση στηρίζει Τατούλη για τη δημιουργία περιφερειακής τράπεζας

Την πλήρη στήριξη της Κυβέρνησης στην πολιτική πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για τη δημιουργία της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας στην Πελοπόννησο εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Δραγασάκης, κατά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου την Πέμπτη 12 Ιουλίου, στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι «θέλουμε να υπάρξουν τέτοια σχήματα με τη δημιουργία περιφερειακών τραπεζών θα δώσουμε προοπτική στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μέσα από τις Περιφέρειες και θα απαντήσουμε σε σημαντικά προβλήματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας». Ο ίδιος δεσμεύτηκε, επίσης ,για την ανάληψη το συντομότερο νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα θωρακίσουν θεσμικά το εγχείρημα αυτό.

Ο κ. Τατούλης, από την πλευρά του, επεσήμανε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός τέτοιου χρηματοπιστωτικού εργαλείου που θα μοχλεύσει πόρους, θα παράσχει ασφάλεια στις καταθέσεις και θα στηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, καθώς επίσης την περιφερειακή ανάπτυξη. Σημείωσε επίσης το ενδιαφέρον των υπολοίπων περιφερειών της χώρας να υιοθετήσουν τη βέλτιστη αυτή πρακτική αμέσως μόλις ιδρυθεί η πρώτη πιλοτική τράπεζα στην Πελοπόννησο.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε, ακόμα, την ικανοποίησή του για την αγαστή συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, με τον οποίο συναντήθηκε στη συνέχεια.

Κατά τη συνάντηση αυτή ο κ. Χαρίτσης επανέλαβε τη δέσμευσή του από το Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου να συνδράμει ενεργά στη δημιουργία της πρώτης περιφερειακής τράπεζας στην Πελοπόννησο. Οι κκ Τατούλης και Χαρίτσης συζήτησαν, επίσης, θέματα που άπτονται σημαντικών αναπτυξιακών υποδομών στην Πελοπόννησο.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος