Ενάντια στα αιολικά για την υπεράσπιση του τόπου τους

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019

Συνάντηση φορέων με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας

Παρασκευή, 20 Ιούλιος 2018 20:10 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενάντια στα αιολικά για την υπεράσπιση του τόπου τους

Συνάντηση για το ζήτημα της εγκατάστασης αιολικών σταθμών στα Κουλέντια και στη χερσόνησο Μαλέα πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 19 Ιουλίου, με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντία Τζανετέα, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στα Αιολικά Εργοστάσια στο Δήμο Μονεμβασίας, από κοινού με τον πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρηματιών Μονεμβασίας Πάνο Γράφο και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας Δημήτρη Πολλάλη.

Τόσο τα μέλη της συντονιστικής, όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων, έκαναν λόγο για τον αναβρασμό που επικρατεί στην τοπική κοινωνία, η οποία εναντιώνεται στην επικείμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Τόνισαν ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός των βιομηχανικών αιολικών σταθμών και του δικτύου υψηλής τάσης οδηγεί σε απαξίωση την τοπική οικονομία, η οποία βασίζεται στον ήπιο τουρισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα, ενώ παράλληλα θέτει εν αμφιβόλω τις αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται με τη θεσμοθέτηση των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών μνημείων της χερσονήσου του Μαλέα. Τέλος, ζήτησαν από την αντιπεριφερειάρχη να εκφράσει τη θέση της και να συμβάλλει ώστε, μέσω της περιφέρειας, να τεθεί ένα καθεστώς προστασίας του τόπου.

Από την πλευρά της, η κ. Τζανετέα ταυτίστηκε με τις θέσεις που εκφράστηκαν και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το ζήτημα στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Ακολούθως, η επιτροπή παρέδωσε ψήφισμα των κατοίκων του Δ. Μονεμβασίας, προκειμένου το θέμα να συζητηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Εν κατακλείδι, έγινε σαφές ότι διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον του Δήμου Μονεμβασίας και ότι οι πολίτες ζητούν από τις πολιτικές αρχές να παρέμβουν και να συμβάλλουν στην επίτευξη μιας βιώσιμης αναπτυξιακής προοπτικής για τη χερσόνησο του Μαλέα, σύμφωνα με τη θέληση της τοπικής κοινωνίας.

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος