Στις 27 Αυγούστου η έναρξη της εμποροπανήγυρης Μυστρά!

Δευτέρα, 13 Αύγουστος 2018 14:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στις 27 Αυγούστου η έναρξη της εμποροπανήγυρης Μυστρά!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Δ. Σπάρτης διοργανώνει την παραδοσιακή  εμποροπανήγυρη του Μυστρά, η οποία θα διαρκέσει από τις 27 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Οι πύλες της εμποροπανήγυρης, όπου κάθε χρόνο έμποροι και μικροπωλητές απ’ όλη την Ελλάδα συγκεντρώνονται και πωλούν τα εμπορεύματά τους, θα ανοίξουν τη Δευτέρα 27 Αυγούστου και θα κλείσουν τη νύχτα της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου.

Η εμποροπανήγυρη Μυστρά δεν αποτελεί μόνο ένα εμπορικό γεγονός σημαντικής οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και σημείο αναφοράς γενεών και της εμπορικής και πολιτιστικής ιστορίας του τόπου. Εδώ και 400 χρόνια πραγματοποιείται στους πρόποδες του Ταϋγέτου, κάτω από τη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά.

Η σύγχρονη ιστορία της εμποροπανήγυρης ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του 1950 όπου λειτουργούσε ως ζωοπανήγυρη και πραγματοποιείται εις μνήμην του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα