Νέος Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής ο πρώην διοικητής της ΠΥ Σπάρτης!

Σπουδαία προαγωγή για τον Αντιστράτηγο Κ. Γιόβα

Δευτέρα, 13 Αύγουστος 2018 18:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέος Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής ο πρώην διοικητής της ΠΥ Σπάρτης!

Νέος Υπαρχηγός Επιχειρήσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα ορίστηκε ο Αντιστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Γιόβας, μετά τις πρόσφατες αλλαγές που αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Πρόκειται για τον πρώην διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης και πρώην διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τη νέα θέση του κ. Γιόβα κατείχε μέχρι πρότινος ο νέος Αρχηγός της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος.

Το βιογραφικό του Κ. Γιόβα
Ο Αντιστράτηγος Γιόβας γεννήθηκε το 1966 στο Πράσινο Αρκαδίας. Είναι έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών.

Κατετάγη το 1987 στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 1992 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με τον βαθμό του ανθυποπυραγού. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή, έλαβε πολλές ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια και παράσημα, μεταξύ άλλων του Χρυσού Σταυρού Τιμής, του Ταξιάρχη του Φοίνικα και του Ταξιάρχη Τιμής.

Υπηρέτησε ως αξιωματικός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών, στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, προϊστάμενος Γραφείου Πυρασφαλείας και Ανακριτικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης, προϊστάμενος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου, επικεφαλής πεζοπόρου αερομεταφερόμενου τμήματος Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου, επικεφαλής του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης, διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης και του Νομού Λακωνίας.

Τον Φεβρουάριο του 2013 προήχθη στον βαθμό του αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου.

Τον Φεβρουάριο του 2016 προήχθη στον βαθμό του υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής.

Τον Φεβρουάριο του 2018 τοποθετήθηκε ως Συντονιστής Επιχειρήσεων (με έδρα τον Πειραιά), για τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις Στερεάς Ελλάδας, Β. Αιγαίου, Ν. Αιγαίου & Κρήτης.

Έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις διάσωσης, στην κατάσβεση μεγάλων αστικών και δασικών πυρκαγιών, καθώς και στην αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και σε διασώσεις μεγάλου αριθμού πολιτών όπως στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο Αττικής.

Ήταν από τους πρώτους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος που εκπαιδεύθηκαν από την Αμερικανική Αποστολή-United States Forest Service law Enforcement and Investigations και πήραν πιστοποίηση γνώσεων στο αντικείμενο «Προέλευση και Αιτίες Δασικών Πυρκαγιών» (wild fire origin and cause determination course). Επίσης, εκπαιδεύτηκε σε θέματα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών από αποστολές των ΗΠΑ και Καναδά.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti