Εγκαινιάζεται το οδικό τμήμα Φωκιανός-Κυπαρίσσι!

alte_peloponnese

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών

Πέμπτη, 30 Αύγουστος 2018 16:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εγκαινιάζεται το οδικό τμήμα Φωκιανός-Κυπαρίσσι!

Μετά από αρκετές καθυστερήσεις και προβλήματα παραδίδεται στην κυκλοφορία το οδικό τμήμα Φωκιανός-Κυπαρίσσι, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε από το 2014 και αποτελούσε βασικό θέμα στην ατζέντα των υποδομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00 μμ στη θέση «Φάρος», παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Π. Τατούλη, της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Αδ. Τζανετέα, άλλων στελέχων της περιφερειακής αρχής, εκπροσώπων του Δ. Μονεμβασίας κ.α. Τα εγκαίνια του έργου είχαν εξαγγελθεί από τον Π. Τατούλη σε περιφερειακό συμβούλιο του περασμένου Ιουνίου.

Ο νέος δρόμος, που αποτελεί τμήμα του δρόμου Μύλοι - Κυβέρι - Άστρος - Τυρός - Λεωνίδιο - Φωκιανός - Κυπαρίσσι, συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων (19.779,50 μ.) και πλάτους κυκλοφορίας 6,5 μέτρων, είχε προϋπολογισμό 15.350.000 ευρώ. Ο δρόμος ξεκινά από τη βόρεια πλευρά του οικισμού Κυπαρίσσι και απολήγει στον όρμο Φωκιανού.

Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την πρόσβαση στις δύο περιοχές και να αναβαθμίσει συνολικά τον ανατολικό οδικό άξονα της Πελοποννήσου, υπογράφηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2013 με ανάδοχο την εταιρεία ΣΧΣ ΑΤΕ, ενώ η τελετή εγκατάστασης της αναδόχου εταιρείας είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου 2014.
 
Φωτο: leonidion.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος