Επιμένει ο Δαβάκης να ζητά απαντήσεις για την πυρκαγιά στα Βάτικα

alte_peloponnese

Η απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου

Παρασκευή, 31 Αύγουστος 2018 15:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιμένει ο Δαβάκης να ζητά απαντήσεις για την πυρκαγιά στα Βάτικα

Ενώ έχουν περάσει ήδη τρία χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά της 17ης Ιούλιου 2015 στην ευρύτερη περιοχή των Βατίκων, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θάνασης Δαβάκης συνεχίζει να ζητά να πληροφορηθεί από την Πολιτεία, τους λόγους και τις αιτίες οι οποίες οδήγησαν στο γεγονός αυτό. Έτσι, με δεύτερη ρρώτησή του στη Βουλή στις 15/6/2018, καλούσε τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης να του απαντήσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δικαστική διερεύνηση σχετικά με τα αίτια της καταστροφικής αυτής πυρκαγιάς, ενώ τον καλούσε επίσης να καταθέσει στην Εθνική Αντιπροσωπεία και το σχετικό Πόρισμα.

Πρόσφατα, στις 21/8/2018 ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής απάντησε σχετικά στο Λάκωνα βουλευτή, χωρίς όμως να καταθέσει και το σχετικό πόρισμα, όπως αυτός του ζητούσε με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ).

Η απάντηση Κοντονή

Η απάντηση του τέως υπουργού Στ. Κοντονή έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της υπ' αριθ. 6879/344/15-06-2018 Ερώτησης & Α.Κ.Ε. που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Αθ. Δαβάκης, σχετικά με την πορεία της δικαστικής διερεύνησης των αιτίων της καταστροφικής πυρκαγιάς στα Βάτικα και στη Νεάπολη Λακωνίας, την 17-07-2015, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Σύμφωνα με έγγραφη ενημέρωση που είχαμε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Γυθείου, για την εν λόγω ποινική δικογραφία, μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος τριών ατόμων, για το αδίκημα του εμπρησμού σε δάσος από αμέλεια με παράλειψη. Η ως άνω δικογραφία βρίσκεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Γυθείου, καθόσον η σχετική υπόθεση είχε εισαχθεί προς εκδίκαση στο αρμόδιο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γυθείου και πρόκειται να εκδικασθεί κατά τη δικάσιμο της 20ης Σεπτεμβρίου 2018».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος