Η Περιφέρεια επιδιώκει αξιοποίηση των παλαιών στρατοπέδων της Πελοποννήσου

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019

Πρόταση Τατούλη σε Καμμένο για στέγαση εκπαιδευτικής μονάδας για ΑμεΑ στο στρατόπεδο Καλαμάτας

Τρίτη, 04 Σεπτέμβριος 2018 16:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Περιφέρεια επιδιώκει αξιοποίηση  των παλαιών στρατοπέδων της Πελοποννήσου

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4/9 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της επαφής των δύο πλευρών, που διεξήχθη σε εξαιρετικά θετικό κλίμα, ο Π. Τατούλης εξέφρασε την πάγια άποψη της περιφερειακής αρχής για την αξιοποίηση των παλαιών στρατοπέδων της Πελοποννήσου, προς όφελος των πολιτών, σύμφωνα με το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της.

Μάλιστα, εξετάστηκε η δυνατότητα παραχώρησης στην Περιφέρεια, τμήματος του στρατοπέδου Κορίνθου «Καλογερογιάννη», με σκοπό την αξιοποίησή του.

Ο περιφερειάρχης πρότεινε, επίσης, την παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου Καλαμάτας «Παπαφλέσσα» στην Περιφέρεια, με σκοπό τη δημιουργία πρότυπης εκπαιδευτικής δομής (campus) για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα όλων των συλλόγων και της ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκφράστηκε θετικά για τον σχεδιασμό του περιφερειάρχη και έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου άμεσα να επεξεργαστούν τα αιτήματα αυτά.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος