Στην έκθεση «Tour Natur 2018» συμμετείχαν η Περιφέρεια και ο Δ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2018 08:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην έκθεση «Tour Natur 2018» συμμετείχαν η Περιφέρεια και ο Δ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στη διεθνή τουριστική έκθεση περιπατητικού τουρισμού «Tour Natur 2018» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, από 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου.  

Η «Tour Natur» είναι η μοναδική έκθεση στην Γερμανία που απευθύνεται άμεσα σε εξειδικευμένο κοινό το οποίο  συνδυάζει τις διακοπές του με την πεζοπορία και άλλες υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες. Εκτιμάται  ότι φέτος  περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες   πέρασαν από την έκθεση, στην οποία πήραν μέρος περίπου 5.000 ταξιδιωτικοί προορισμοί απ’ όλο τον κόσμο και 275 εκθέτες. Πάνω από το 90% των επισκεπτών είναι ιδιώτες οι οποίοι προσέρχονται στην έκθεση για να ενημερωθούν και  να αποφασίσουν για τις επόμενες διακοπές τους. Η συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης στην ανωτέρω έκθεση έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής του και της στρατηγικής του για ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ο Δήμος Σπάρτης συμμετείχε στην έκθεση με δικό του stand μέσα στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σημαντική ήταν η υποστήριξη της συμμετοχής από το Ελληνικό Προξενείο στο Ντίσελντορφ.

Τον Δήμο Σπάρτης εκπροσώπησαν ο αντιδήμαρχος κ. Κονίδης Γεώργιος και το μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Θωμάς Δούρος. Οι εκπρόσωποι του Δήμου ενημέρωσαν τους επισκέπτες της έκθεσης, προσφέροντας το κατάλληλο έντυπο υλικό στη γερμανική γλώσσα και ήρθαν σε επαφή με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πεζοπορικού και φυσιολατρικού τουρισμού προβάλλοντας τη  φυσική ομορφιά, τα περιπατητικά μονοπάτια και τις μοναδικές δυνατότητες που προσφέρει η περιοχή για υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες.

Η συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις θα συνεχιστεί έως το τέλος του έτους.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας
Εξάλλου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζοντας με συνέπεια την παρουσία της σε σημαντικά διεθνή γεγονότα, με στόχο την προβολή των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του προορισμού, συμμετείχε για τέταρτη χρονιά στην έκθεση «Tour Natur 2018».

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει στοχευμένα η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προώθηση των εναλλακτικών-ειδικών μορφών τουρισμού, η παρουσία στην εν λόγω εκθεση έδωσε τη δυνατότητα να καθιερωθεί ακόμη περισσότερο ο προορισμός  στη συνείδηση όχι μόνο του ευρωπαϊκού κοινού, αλλά και των επαγγελματιών του χώρου και να διεκδικήσει επάξια το μερίδιό του στον τουριστικό χάρτη.

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσημη παρουσίαση του προορισμού Πελοπόννησος σε κοινό και δημοσιογράφους, με θέμα την ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού στην Περιφέρεια και τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού και τη σύνδεση αυτού με την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Η αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Νικολάκου αναφέρθηκε στα συγκριτικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα  της Πελοποννήσου σε ό,τι αφορά τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, επισημαίνοντας τη συνεχή προσπάθεια της περιφερειακής αρχής για την ενίσχυση των υποδομών που απευθύνονται στο κοινό των ειδικών μορφών τουρισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοναδικό πιστοποιημένο μονοπάτι «Menalon Trail» παρουσιάστηκε ως μια από τις πέντε καλύτερες προτάσεις περιπατητικής διαδρομής στην Ευρώπη, μαζί με μονοπάτια της Γερμανίας, Γαλλίας και Αυστρίας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε η γενική πρόξενος κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου και η γραμματέας ΟΕΥ κ. Φρίντα Γεωργίου. Στη συνάντηση της με την κ. πρόξενο, η κ. Νικολάκου αναφέρθηκε στην κοινή προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Τουρισμού για τη διεκδίκηση του μεγαλύτερου συνεδρίου των Γερμανών επιχειρηματιών τουρισμού DRV 2019, κάτι το οποίο θα δώσει προστιθέμενη αξία στην προσέλκυση επισκεπτών από τη Γερμανία που ήδη βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν -εκτός από τον Δήμο Σπάρτης- και η εταιρεία «Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ» που και αυτή τη χρονιά παρουσίασε το πιστοποιημένο μονοπάτι Menalon Trail, δίνοντας για μία ακόμη φορά έμφαση στο ευρύ φάσμα των υπαίθριων δραστηριοτήτων που η Πελοπόννησος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στον επισκέπτη. Στο περίπτερο φιλοξενήθηκαν και μεμονωμένες πελοποννησιακές επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει προγράμματα εναλλακτικού τουρισμού. Η επιτυχημένη διοργάνωση έγινε από την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ «Πελοπόννησος ΑΕ».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti