Ξεσπούν οι πυροσβέστες της Λακωνίας για τις συνθήκες εργασίας τους!

Με αφορμή τους πρόσφατους τραυματισμούς συναδέλφων τους

Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2018 07:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεσπούν οι πυροσβέστες της Λακωνίας για τις συνθήκες εργασίας τους!

Στην κακή κατάσταση που βρίσκονται τα μέσα ατομικής προστασίας, αλλά και στις  υπερωρίες που οι πυροσβέστες καλούνται να πραγματοποιήσουν για να καλύψουν τα κενά προσωπικού που υπάρχουν στις υπηρεσίες, αποδίδει η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Λακωνίας, τους τραυματισμούς των δύο πυροσβεστών στην πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα στο Σιδηρόκαστρο Αν. Μάνης.

Με ανακοίνωση, που έχει τίτλο «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», η Ένωση υποστηρίζει ότι είχε προειδοποιήσει για τα προβλήματα και τις ελλείψεις, χωρίς ωστόσο να εισακουστούν τα αιτήματά της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των πυροσβεστών της Λακωνίας έχει ως εξής:

«Η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ν. Λακωνίας με ανακοινώσεις και καταγγελίες πριν καν ξεκινήσει η αντιπυρική για ακόμη μία χρονιά, είχε ενημερώσει για την κακή κατάσταση των μέσων ατομικής προστασίας, καθώς και την έλλειψη αυτών σε πολλούς συναδέλφους.

Επίσης είχαμε κρούσει των κώδωνα του κινδύνου για την έλλειψη προσωπικού τόσο με τις ανακοινώσεις, όσο και δια ζώσης στους αρμόδιους φορείς και στους πολιτικούς παράγοντες του Νομού μας.  Δυστυχώς επαληθευτήκαμε με  τα γνωστά αποτελέσματα στο πανελλήνιο πλέον μετά τις δύο φωτιές των τελευταίων ημερών στο Δήμο Αν. Μάνης.

Είχαμε τραυματισμούς συναδέλφων, είτε λόγω κακής κατάστασης των μέσων ατομικής προστασίας είτε λόγω της υπερεργασίας που καλούμαστε να πραγματοποιήσουμε για να καλύψουμε τα κενά προσωπικού που υπάρχουν στις υπηρεσίες».

pyrosbestes arvyla

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα