Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετέχει ο Δ. Σπάρτης

Εκδηλώσεις από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου

Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2018 08:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετέχει ο Δ. Σπάρτης

Ο Δήμος Σπάρτης συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και δράσεις που διοργανώνει σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και με άλλους φορείς της πόλης, στο διάστημα 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2018.

Η Εβδομάδα Κινητικότητας από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας με σκοπό την ενθάρρυνση των τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους, όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς καθώς και το συνδυασμό αυτών σε κάθε διαδρομή. To θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι η «Πολυτροπικότητα» (Multimodality), με κεντρικό σύνθημα: «Συνδυάζω-Μετακινούμαι» (mix and move).

Η πολυτροπικότητα προωθεί τη χρήση και τον συνδυασμό διαφορετικών τρόπων μεταφοράς για αστικές μετακινήσεις, τόσο επιβατών, όσο και εμπορευμάτων. Ο συνδυασμός διαφορετικών τρόπων μεταφοράς έχει ως αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση των ωφελειών για τους επιβάτες σε κόστος, ταχύτητα, ευελιξία, άνεση, αξιοπιστία κλπ. Επίσης έχει οφέλη για την κοινωνία, όπως μείωση της ρύπανσης και της συμφόρησης, βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας των κατοίκων της πόλης κλπ. Τέλος, η αυξανόμενη τάση προς ψηφιοποίηση της αστικής κινητικότητας αποτελεί κύριο παράγοντα προώθησης της πολυτροπικότητας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

16 Σεπτεμβρίου
18.00: Ποδηλατοπορεία σε συνεργασία με την Ομάδα 3Π (Πάλη- Ποδήλατο-Περιβάλλον). Μια διαδρομή μέσα και έξω από τον ιστό της πόλης...Ετοιμάστε τα ποδήλατα σος, το νερό και το χρόνος σας και ελάτε να βολτάρουμε.
Σημείο εκκίνησης: Κεντρική Πλατεία Σπάρτης.

17 Σεπτεμβρίου
20:00: «Λεωνίδεια» - εκδήλωση μνήμης στο Βασιλιά Λεωνίδα και τους 300 Σπαρτιάτες που θυσιάστηκαν στις Θερμοπύλες. Ομιλία από τον εκπαιδευτικό Βαγγέλη Μητράκο και απαγγελία ποιημάτων από την ΕΘΟΛ πλαισιωμένα με αρχαιοελληνική μουσική.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο άγαλμα του Λεωνίδα.

19 Σεπτεμβρίου
18.00: «Μix and Move Photo» Work-shop φωτογραφίας στο Πάρκο Γουδέ για παιδιά ηλικίας από 10 έως 16 ετών από τη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης.
20.30: Προβολή της βραβευμένης ταινίας «Η τύχη βοηθά τους Τολμηρούς» στο Πάρκο Γουδέ. Η ταινία είναι μια προσφορά του Orange Festival 2018 από το βραβευμένο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ολυμπίας. Κατάλληλο για ηλικίες από 15 και άνω.

20 Σεπτεμβρίου
19:00: ((Historical tour» -Μια διαδρομή στην ιστορία της πόλης. Ξενάγηση στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα και στους αρχαιολογικούς χώρους των οδών Άγιδος και των Τριακοσίων οπό αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας και τον αρχιτέκτονα Γ. Γιαξόγλου.
Σημείο εκκίνησης: Κουμαντάρειος Πινακοθήκη.

22 Σεπτεμβρίου - «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» -Πεζοδρόμηση της Κων. Παλαιολόγου (μεταξύ των οδών Λυκούργου και Βρασίδου)
19:00: «Σκάκι στο δρόμο» σε συνεργασία με τη Σκακιστική Λέσχη Σπάρτης μαθαίνουμε την τέχνη του σκάκι. Παράλληλα θα δοθεί Σιμουλτανέ από τα μέλη του συλλόγου Βασίλη Δημητρόπουλο, Γεώργιο Κωστιάνη και Μαρία Πετσετίδη.
21:00: «Music on the road» - Οι «Δροσουλίτες Band» θα μας ταξιδέψουν με έντεχνο τραγούδια πολλών καλλιτεχνών.

ekdilwseis

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα