Πρωταγωνιστές στη ΔΕΘ το Επιμελητήριο και το λακωνικό ελαιόλαδο! (ΦΩΤΟ)

alte_peloponnese

Ο πρόεδρος Ι. Παναρίτης απένειμε το πρώτο Ελληνικό Σήμα στην Ελιά και Ελαιόλαδο

Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2018 16:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρωταγωνιστές στη ΔΕΘ το Επιμελητήριο και το λακωνικό ελαιόλαδο! (ΦΩΤΟ)

Στην εκδήλωση με θέμα «Ελληνικό Σήμα στην Ελιά και στο Ελαιόλαδο: η συμβολή του στην τυποποίηση και προώθηση των ελληνικών προϊόντων», που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή διοργάνωσε, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συμμετείχε το Επιμελητήριο Λακωνίας και επιχειρήσεις του νομού.  Το Ελληνικό Σήμα για την Ελιά και το Ελαιόλαδο είναι ένας καινούριος θεσμός που στόχο έχει την προώθηση των δύο σημαντικότερων ελληνικών προϊόντων. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η διαδικασία απονομής του και οι ευκαιρίες που αυτή η διάκριση προσδίδει τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στα ίδια τα προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, κ. Ιωάννης Παναρίτης, είχε την τιμή να απονείμει το πρώτο Ελληνικό Σήμα στην Ελιά και στο Ελαιόλαδο, το οποίο απέσπασε η λακωνική επιχείρηση «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΓΗ - ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗ - ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που παράγει το βιολογικό ελαιόλαδο «Ράχη της Μάνης». Η διάκριση αυτή αποτελεί τιμή και επιβεβαίωση της ποιότητας του ελαιολάδου της λακωνικής γης και της αξιόλογης επιχειρηματικότητας των Λακώνων, μελών του Επιμελητηρίου. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας εκφράζει «με ιδιαίτερη υπερηφάνεια την ικανοποίησή της για τη διάκριση ενός μέλους της λακωνικής επιχειρηματικής κοινότητας».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Ζαχαρόπουλος συμμετείχαν στην ετήσια γενική συνέλευση  της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας που διοργανώνεται στο πλαίσιο της ΔΕΘ, στις διάφορες εκδηλώσεις της ΔΕΘ, καθώς και επισκέφτηκαν το περίπτερο του Επιμελητηρίου Λακωνίας και συνομίλησαν με τους εκθέτες.

Σημειώνεται ότι στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Λακωνίας εκθέτουν τα προϊόντα τους με πλήρη επιχορήγηση του Επιμελητηρίου οι εξής επιχειρήσεις-μέλη του:
- Μανιατάκη Χρυσάνθη (έδρα Βελιές): Λικέρ, γλυκά κουταλιού, βρώσιμες ελιές, σύκα
- Λέκκα Ειρήνη (έδρα Νεάπολη): Χειροποίητα σαπούνια, φυσικά καλλυντικά
- Σωτήραλη Μαριλένα (έδρα Άγιοι Απόστολοι): Υδρόμελι, μελιτόξιδο, βιολογικό ελαιόλαδο, μέλι, κηραλοιφές, βαλσαμέλεο

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη διοργάνωση της ΔΕΘ και της λακωνικής αποστολής από το Επιμελητήριο Λακωνίας.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος