Πρόστιμο 3.000 ευρώ στον Δ. Σπάρτης για τη χρήση του ΧΑΔΑ Αφυσσού

Τετάρτη, 19 Σεπτέμβριος 2018 18:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρόστιμο 3.000 ευρώ στον Δ. Σπάρτης για τη χρήση του ΧΑΔΑ Αφυσσού

Επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 3.000 ευρώ επιβλήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Δήμο Σπάρτης για τη χρήση του ΧΑΔΑ Αφυσσού. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση στο «Διαύγεια» «μετά από αυτοψία στο Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) Δ. Σπάρτης στη θέση «Προβατόμανδρα» του Αφυσσού, διαπιστώθηκε ότι εξακολουθεί η χρήση του ΧΑΔΑ για την εναπόθεση στερεών απορριμμάτων από το Δήμο Σπάρτης, καθώς την ώρα της επίσκεψής μας απορριμματοφόρα του Δήμου Σπάρτης άδειαζαν σε χώρο εντός του ΧΑΔΑ δημιουργώντας σωρούς , ενώ σε παρακείμενη θέση είχαν εναποτεθεί δεματοποιημένα απορρίμματα. Η χρήση του ΧΑΔΑ από το Δήμο συνιστά παράβαση του 1650/86 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και του Ν. 4042/12 (ΦΕΚ 24 Α/13-2-2012) και ειδικότερα του άρθρου 37 παρ.3 αυτού. Από το ποσό αυτό ποσοστό 60% θα περιέλθει υπέρ ΕΤΕΡΠΣ (Πράσινο Ταμείο [κωδ. 3517]) και το υπόλοιπο 40% στο Δημόσιο (κωδ. 3739)».

Σε σχόλιο του στο Facebook, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σταύρος Αργυρόπουλος αναφέρει τα εξής: «Βάζουν Πρόστιμο στο Δήμο Σπάρτης. Θυμάμαι ακόμη τις αιτήσεις για άδεια για ίδρυση μονάδας ΚΟΜΠΟΣΤ και τις αρνήσεις α) των υπηρεσιών!!!! β) έγγραφο που ρωτούσαν την Περιφέρεια (οι υπηρεσίες..) αν μπορεί ο Δήμος να κάνει κομποστοποίηση!!!! (φυσικά ακόμη περιμένει...).

ΤΑ ΣΥΝΟΔΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ 19-2011 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΧΑΔΑ?

Ο Εισαγγελέας ακούει ή κάποιοι θέλουν τα σκουπίδια στην πόλη για να εκβιάσουν καταστάσεις? ρωτάμε...!»


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα