Τέσσερα λακωνικά θέματα στη συνεδρίαση του ΠΣ Πελοποννήσου

Παρασκευή, 21 Σεπτέμβριος 2018 15:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τέσσερα λακωνικά θέματα στη συνεδρίαση του ΠΣ Πελοποννήσου

Με 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 24/9 και ώρα 4:00 μμ στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Στη συνεδρίαση θα τεθούν επί τάπητος και τέσσερα θέματα που αφορούν τον νομό Λακωνίας με εισηγήτρια την αντιπεριφερειάρχη Αδ. Τζανετέα.

Αναλυτικά τα θέματα ημερήσιας διάταξης:
- Επικύρωση πρακτικών της 4ης, 5ης και 6ης /2017 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
- Επερώτηση των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Βασιλακόπουλου, Αλεξανδρή, Τζαμουράνη και Χρυσαδάκου με θέμα: Για το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Εξαμίλια Κορινθίας.
- Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Σαράντου Αλεξανδρή με θέμα: Χαρακτηρισμός ως κινητών μνημείων αντικειμένων του μηχανολογικού εξοπλισμού των Μονάδων Ι και ΙΙ του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Α' της ΔΕΗ.
- Επερώτηση των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Αλεξανδρή, Χρυσαδάκου και Βασιλακόπουλου με θέμα: Για την εκχώρηση ακινήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Υπερταμείο - Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε (Ε.Ε.Σ.Υ.Π.)
- Έγκριση παράτασης - διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων της πόλεως Σπάρτης στις 28 Σεπτεμβρίου 2018, με αφορμή την διεξαγωγή του υπερμαραθώνιου αγώνα «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ».
- Προμήθεια συστήματος συνθετικού χλοοτάπητα για το γήπεδο στην Τ.Κ. Νεάπολης.
- Έγκριση υποβολής πρότασης για τη χρηματοδότηση της Πράξης με τίτλο: «Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» συνολικής δημόσιας δαπάνης 69.600.000,00 ευρώ σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 99/17.1.2018 Πρόσκλησης, με Κωδικό: ΤΣ4/4/0, όπως ισχύει, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος - Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ), του Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.
-Αποδοχή ετήσιας έκθεσης του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης, έτους 2017 και διατύπωση γνώμης επ' αυτού.
- Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο: Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων δραστηριοτήτων μονάδας παραγωγής ασφαλτομίγματος και μονάδας επεξεργασίας και αξιοποίησης (ανακύκλωσης) Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) και προσθήκη μονάδας παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, με φορέα τον Νικόλαο Κουτσούκαλη του Γεωργίου, στη θέση «Λαγιάτη - Μεντιάνικα» της ΤΚ Αγίων Αποστόλων ΔΕ Βοιών, Δ. Μονεμβασίας, Νομού Λακωνίας.
- Έγκριση τροποποίησης της υπ' αριθ. 175/30-5-2017 (ΑΔΑ: 7ΛΖΜ7Λ1-5ΝΖ) προηγούμενης απόφασής μας.
- Έγκριση 7ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου οικ. Έτους 2018.
- Έγκριση αναμορφωμένου σχεδίου του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) οικονομικού έτους 2018 της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
- Έγκριση 3ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος ΚΑΠ 20%, έτους 2018.
- Έγκριση 12ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ - ΣΑΕΠ526, «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ - ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» με κωδικό 2014ΕΠ52600005.
- Έγκριση 3ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος ΟΣΚ έτους 2018 της ΠΕ Αργολίδας.
- Έγκριση 4ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος ΚΑΠ έτους 2018 της ΠΕ Αργολίδας.
- Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Κορινθίων για την εκτέλεση του έργου: Αντιστήριξη πρανών και αντιμετώπιση κινδύνου κατολίσθησης εξωτερικά των κερκίδων γηπέδου Χιλιομοδίου».
- Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Ως κύριου φορέα χρηματοδότησης) και της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.», για την υλοποίηση του έργου «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ. (εξ αναβολής)
- Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και του Δήμου Άργους - Μυκηνών για το έργο «Προμήθεια προκατασκευασμένης αίθουσας για την κάλυψη αναγκών του Δημοτικού Σχολείου Σκαφιδακίου.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.
20. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και του Ι.Ν. Αγίας Κυριακής Δημητσάνας για την πράξη «Αποκατάσταση κτιρίου Ι. Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ως πολιτιστικός χώρος, δωρεάς οικογένειας Λαμπάρδη».
- Ανάκληση τμήματος συντελεσμένης απαλλοτρίωσης της Επαρχιακής οδού Σπάρτης - Μεγαλόπολης (τμήμα Σπάρτη - Καστόρι -Λογγανίκος) στη ΧΘ 3 + 600, ιδιοκτησία υπ' αρ. "89" του Κτηματολογικού Διαγράμματος, με στοιχεία (ΒΩΔΓΒ) εμβαδού 98,24μ2.
- Έγκριση τροποποίησης του ενταγμένου έργου στη ΣΑΕΠ 526 «ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» με κωδικό 2017ΕΠ52600017.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα