Φιλιππάκος: «Δεν έχει βάση η υποτιθέμενη δημιουργία hot-spot στη Μάνη»

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019

Κλείνει το θέμα ο Λάκωνας πολιτικός

Παρασκευή, 21 Σεπτέμβριος 2018 17:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φιλιππάκος: «Δεν έχει βάση η υποτιθέμενη δημιουργία hot-spot στη Μάνη»

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου προσωρινής φιλοξενίας αλλοδαπών-μεταναστών στην περιοχή του Γυθείου, ο Λάκωνας (από το Γύθειο) γενικός γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος. «Στην περιοχή της Λακωνίας, δεν υφίστανται δομές φιλοξενίας προσφύγων–μεταναστών (ανοικτού ή κλειστού τύπου), ούτε υπάρχει σχετική πρόβλεψη ή σχεδιασμός εκ μέρους των συναρμοδίων Φορέων, για τη δημιουργία τέτοιας δομής» τονίζει και μεταξύ άλλων προσθέτει: «όσα διαδίδονται τις τελευταίες μέρες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες».

Συγκεκριμένα, ο κ. Φιλιππάκος δηλώνει τα εξής:

«Σχετικά με τα όσα διαδίδονται  τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με τη δημιουργία δομής φιλοξενίας (ανοικτού ή κλειστού τύπου) στη Μάνη, οφείλω να ενημερώσω ότι  δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

Διασαφηνίζεται ότι στην περιοχή της Λακωνίας, δεν υφίστανται δομές φιλοξενίας προσφύγων–μεταναστών (ανοικτού ή κλειστού τύπου), ούτε υπάρχει σχετική πρόβλεψη ή σχεδιασμός εκ μέρους των συναρμοδίων Φορέων, για τη δημιουργία τέτοιας δομής.

Όσον αφορά στο πρόσφατο περιστατικό εντοπισμού προσφύγων–μεταναστών, στις 06-09-2018, στον όρμο «Βαθύ Αυλάκι» του Δήμου Ανατολικής Μάνης, οφείλουμε να τοποθετήσουμε τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση, προς αποφυγήν παραπληροφόρησης των πολιτών της Μάνης και της Λακωνίας.

Οι (59) εντοπισθέντες πρόσφυγες–μετανάστες, λόγω μη διάθεσης άλλου χώρου, παρέμειναν για σύντομο χρονικό διάστημα στο κτήριο του ΕΛ.Γ.Ο. «Δήμητρα», εντός του οικισμού Μαυροβουνίου–Γυθείου, μέχρι τη μεταφορά τους στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.

Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση εντοπισμού προσφύγων–μεταναστών σε παράκτιες περιοχές,   οι αρμόδιοι Φορείς (Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημοτικές Αρχές, Λιμενικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία) υποχρεούνται να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να διενεργήσουν τις επιβαλλόμενες – σε συνεργασία – ενέργειες, που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις.

Ειδικότερα, τα τυχόν εντοπισθέντα άτομα παραμένουν προσωρινά στην περιοχή του εντοπισμού τους και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών και των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων, υποβάλλονται στη διαδικασία καταγραφής–ταυτοποίησης, για να μεταφερθούν στη συνέχεια (με ευθύνη των αρμοδίων Φορέων) στις υφιστάμενες δομές φιλοξενίας, για τις περαιτέρω διοικητικές διαδικασίες.

Όπου κι αν χρειάστηκε -σε αντίστοιχο συμβάν- τα τελευταία χρόνια, η αντιμετώπιση από το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία, ήταν άμεση και αποτελεσματική ως προς την μεταφορά τους σε υφιστάμενες δομές της χώρας, μετά και από προσωπική μου παρέμβαση, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης.
Συνοψίζοντας, τονίζεται ότι όσα διαδίδονται τις τελευταίες μέρες, σχετικά με υποτιθέμενη δημιουργία hot-spot στη Μάνη, δεν έχουν βάση».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος