Συζήτησαν για Μακεδονία και Παιδεία ο Μητροπολίτης Μάνης με τον Σαρ. Καργάκο

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019
Τετάρτη, 26 Σεπτέμβριος 2018 08:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συζήτησαν για Μακεδονία και Παιδεία ο Μητροπολίτης Μάνης με τον Σαρ. Καργάκο

Τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο Γ’ επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής 23/9, ο Λάκωνας ιστορικός-συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος, ο οποίος έλκει την καταγωγή από την Μάνη. Οι κκ Χρυσόστομος και Καργάκος είχαν μια ενδιαφέρουσα συνομιλία που διήρκησε μια ώρα αναφορικά με θέματα της ελληνικής ιστορίας και της παιδείας στον τόπο μας.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα της Μακεδονίας και η εκμάθηση των αρχαίων ελληνικών. Επισημάνθηκε και από τις δυο πλευρές, αφενός μεν ο «σφετερισμός» του ονόματος – λέξεως «Μακεδονία» από την γειτονική χώρα, αφετέρου δε το «λυπηρό φαινόμενο της λεξιπενίας των παιδιών μας».

Μετά τη συζήτηση ο κ. Καργάκος προσέφερε στον κ. Χρυσόστομο, πέντε βιβλία του τα οποία έγιναν αποδεκτά από τον σεβασμιώτατο με θερμές ευχαριστίες.

Φωτο: Μητρόπολη Μάνης

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος