Μια γιορτή της επιστήμης και φέτος οι «Ημέρες Φυσιολογίας στη Μάνη» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2018 15:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μια γιορτή της επιστήμης και φέτος  οι «Ημέρες Φυσιολογίας στη Μάνη» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 6η ετήσια συνάντηση του μεταπτυχιακού προγράμματος για τη μοριακή / εφαρμοσμένη φυσιολογία με τίτλο «Ημέρες Φυσιολογίας στη Μάνη». Η 6η ετήσια συνάντηση του μεταπτυχιακού προγράμματος έγινε υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας της Φυσιολογίας και του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική.

Οι «Ημέρες Φυσιολογίας στη Μάνη» άνοιξαν επίσημα την αυλαία τους την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου  στον ιδιαίτερο χώρο του ξενοδοχείου “Belle Hellene” στο Βαθύ Αν. Μάνης. H τελετή ξεκίνησε με τους καθιερωμένους χαιρετισμούς από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο Γ’, την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, τον διευθυντή του ΚΥ Αρεόπολης κ. Ανάργυρο Μαριόλη και τον αντιδήμαρχο Αν. Μάνης κ. Παναγιώτη Τσιριγώτη, ο οποίος εκπροσώπησε τον δήμαρχο κ. Πέτρο Ανδρεάκο. Αξίζει να αναφερθεί ότι είχαν προηγηθεί ενδιαφέρουσες ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε επίκαιρα θέματα της ιατρικής επιστήμης. Ειδικότερα, οι ομιλητές και τα θέματα που ανέπτυξαν ήταν οι εξής:
- Γ. Φιλιππάτος: Καρδιακή ανεπάρκεια
- Στ. Ορφανός: Ενδοθήλιο & Πνευμονική Υπέρταση
- Θ. Βασιλακόπουλος: Εργώδης Αναπνοή & Αναπνευστική Λειτουργία
- Αν. Μπανάκης: Φυσιολογία του ύπνου
- Αν. Χατζηγεωργίου: Ανοσολογία και μεταβολισμός.

Στη συνέχεια δόθηκαν βραβεία στους δέκα πρώτους εισακτέους στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε αριστούχους φυσιολογίας των προπτυχιακών φοιτητών των τμημάτων της σχολής επιστημών υγείας (Ιατρική-Οδοντιατρική-Φαρμακευτική-Νοσηλευτική) και σε διδάσκοντες του μεταπτυχιακού προγράμματος (Διδακτικής Αριστείας).

Η τελετή έκλεισε με την  παρουσίαση του «Γεωργίου Κοτζιά – Βραβεία 2018» από τον κ. Μιχάλη Κουτσιλιέρη, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος Μοριακής και Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας(Τμήμα Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή, Σχολή Επιστημών Υγείας).

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε το Σάββατο 22/9 και ολοκληρώθηκε με την Κυριακή 23/9 με τον αγωνιστικό δόλιχο δρόμο απόστασης 50 σταδίων (9.613,50 μ) «ΙΣΣΩΡΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ» στη διαδρομή μεταξύ των λιμανιών Σκουταρίου και Κότρωνα.

Ο σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι να αποτελέσει μια γιορτή χαράς του αθλητισμού με μοναδικό κίνητρο τη συμμετοχή για την ανάδειξη των αξιών του αθλητισμού και της άσκησης ως συμπληρωματικής θεραπευτικής μεθόδου στην ιατρική και την προβολή των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών της Μάνης.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη «Μοριακή & Εφαρμοσμένη Φυσιολογία», Ιατρική Σχολή, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, το Ινστιτούτο για την προβολή και την ανάπτυξη της Μάνης «Όμοιοι της Μάνης» και το Ινστιτούτο «Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας & Άσκησης στην Ιατρική» (Ι.Ε.Φ.Α.Ι) συνεργάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να γίνει το πρώτο βήμα για ένα αθλητικό γεγονός, που πρόθεση όλων είναι να γίνει θεσμός και να προβάλλει τη Μάνη εντός και εκτός επικράτειας.

Ρεπορτάζ: Νικόλαος Πιερρακέας, Ελένη Τζανετάκου
Φωτο-video: MANINEWS

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti