Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας «ξεσκεπάστηκε» στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Συνελήφθη 36χρονος κάτοικος Σπάρτης - Σε οικίες του εντοπίστηκαν νομίσματα ρωμαϊκών και υστερορωμαϊκών χρόνων

Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2018 17:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας «ξεσκεπάστηκε» στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας αποκαλύφτηκε στη Σπάρτη, καθώς το πρωί της Παρασκευής (5/10) συνελήφθη ένας 36χρονος Έλληνας -κάτοικος Σπάρτης- για παραβάσεις των νομοθεσιών περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και τα όπλα.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, πραγματοποίησαν έρευνες σε δύο οικίες που χρησιμοποιούσε ο 36χρονος, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν 35 νομίσματα ρωμαϊκών και υστερορωμαϊκών χρόνων και μία χάλκινη βάση, καθώς και κυνηγετικό όπλο.

Τα παραπάνω νομίσματα και η χάλκινη βάση, αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο, κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Φωτο: ΕΛΑΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti